Marmorkage

Marmorkage

60+ min
Fryseegnet
Marmorkage er en klassiker, der kombinerer to populære kager: sandkage og chokoladekage. I denne opskrift på marmorkage har vi tilsat lidt appelsin - for en ekstra god smagsoplevelse. Måske skal denne marmorkage på dit næste kagebord?
https://www.arla.dk/opskrifter/marmorkage/

Sådan gør du

Lys dej
  • Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer.
  • Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med kvark og mælk.
Mørk dej
  • Tag ca. ⅓ af dejen (ca. 300 g).
  • Vend kakaopulver, appelsinskal og -saft i.
Sådan laver du marmorkage
  • Pensl en brødform (ca. 1½ liter) godt med smør.
  • Kom ca. halvdelen af den lyse dej i formen.
  • Fordel den mørke dej oven på og herefter resten af den lyse.
  • Rør dejen let igennem med skaftet af en grydeske, så den lyse og mørke dej blander sig og der fremkommer et mønster.
  • Bag marmorkagen midt i ovnen i ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 min. Vend marmorkagen ud og lad den køle helt af.
Energiindhold for hele retten:

12737 kJ / 3044 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1297 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 58,4 % 44,5 g
Fedt: 34,8 % 12,2 g
Mere inspiration

Squashkage er en skøn efterårs- og vinterklassiker.

Squashkage
60+ min
Squashkage
(119)

Ingredienser

Lys dej
125 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
225 g Hvedemel (ca. 4 dl)
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Kvark
1 dl Mælk
Mørk dej
2 spsk Kakaopulver
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
3 spsk Friskpresset appelsinsaft
Smeltet smør til formen
Pynt
Appelsiner i både