Marmorkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Marmorkage er en klassiker, der kombinerer to populære kager: sandkage og chokoladekage. I denne opskrift på marmorkage har vi tilsat lidt appelsin - for en ekstra god smagsoplevelse. Måske skal denne marmorkage på dit næste kagebord?

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

16 skiver

Opskriften gælder for 1 kage

Lys dej

Mørk dej

  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • smeltet smør til formen

Pynt

  • appelsin i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lys dej

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med kvark og mælk.

Mørk dej

Tag ca. ⅓ af dejen (ca. 300 g) og vend kakaopulver, appelsinskal og -saft i.

Pensl en brødform (ca. 1½ liter) godt med smør. Kom ca. halvdelen af den lyse dej i formen. Fordel den mørke dej oven på og herefter resten af den lyse. Rør dejen let igennem med skaftet af en grydeske, så den lyse og mørke dej blander sig og der fremkommer et mønster. Bag marmorkagen midt i ovnen. Lad kagen køle af i formen i ca. 10 min. Vend marmorkagen ud og lad den køle helt af.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 34 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag