Kanelsnurrer

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Kanelsnurrer

Smukke og lækre kanelsnurrer er virkelig fuldstændig uimodståelige - uanset om det er morgen, formiddag eller eftermiddag. Disse kanelsnurrer er bagt med hvid hvede, som indeholder masser af fuldkorn. Følg opskriften på kanelsnurrer - så går det nemt at få den flotte facon. Kanelsnurrer smager ubeskriveligt godt nybagte! Prøv disse kanelsnurrer med kardemomme i stedet for de traditionelle kanelsnegle eller kanelboller næste gang!

Ingredienser

Dej til kanelsnurrer

5 dl Mælk - lillefingervarmt
50 g Gær
125 g Blødt smør
1 tsk Groft salt
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 tsk Stødt kardemomme
750 g Hvid hvedemel eller hvedemel

Fyld

125 g Blødt smør
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 spsk Stødt kanel

Pensling

1 Æggeblomme
1 spsk Mælk

Pynt

Perlesukker eller rørsukker

Sådan gør du

Dej til kanelsnurrer

  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel (hold lidt mel tilbage).
  • Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 min.

Fyld

  • Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Sådan laver du kanelsnurrer

  • Del dejen i 2 portioner og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
  • Fordel halvdelen af fyldet herpå.
  • Fold ⅓ af dejen indover fyldet fra den korteste ende. Fold igen ⅓ af dejen indover, så dejpladen nu er i 3 lag.
  • Skær dejen ud i 2 cm brede strimler (10-12 strimler per dejplade).
  • Sno hver dejstrimmel stramt til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl (fold dejenden ind under sneglen og fastgør de to ender til hinanden).
  • Læg kanelsnurrerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 20 min. Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
  • Pisk æggeblomme og mælk sammen og pensl kanelsnurrerne. Drys dem med sukker og bag dem midt i ovnen 8-10 min. ved 250° - traditionel ovn. Lad snurrerne køle af på en bagerist.

Reducer gærmængden til 15 g og lad kanelsnurrerne efterhæve i køleskabet natten over. Så har du friskbagte kanelsnurrer til morgenbordet.

Erstat kanel med 1 spsk knuste kardemommekapsler. Så har du lækre kardemommesnurrer.

Orker du ikke at forme dejen så kunstfærdigt, så lav boller af dejen i stedet - så har du fine kanelboller.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20013 kJ / 4783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1130 kJ / 270 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,5 g
Protein: 10,1 % 6,7 g
Kulhydrat: 47,5 % 31,6 g
Fedt: 42,4 % 12,9 g
Relateret video Kardemommesnurrer

Se her hvordan du snurrer dine kanelsnurrer.

https://www.arla.dk/opskrifter/kanelsnurrer/