Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(141 vurderinger)

60+ min

Smukke kanelsnurrer bagt med hvid hvede med masser af fuldkorn. Kanelsnurrer smager ubeskriveligt godt nybagte! Prøv disse kanelsnurrer med kardemomme i stedet for de traditionelle kanelsnegle næste gang!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Opskriften gælder for 25 stk

Dej

  • 5 dl mælk - lillefingervarmt
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 tsk groft salt
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 750 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede eller hvedemel

Fyld

  • 125 g blødt smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 spsk stødt kanel

Pensling

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk mælk

Pynt

  • perlesukker eller rørsukker

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

  1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt smør, salt, sukker, kardemomme og mel (hold lidt mel tilbage).
  3. Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 min.

Fyld

  1. Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Sådan laver du kanelsnurrer

  1. Del dejen i 2 portioner og rul først den ene portion ud til en firkant (ca. 30 x 45 cm).
  2. Fordel halvdelen af fyldet herpå.
  3. Fold ⅓ af dejen indover fyldet fra den korteste ende. Fold igen ⅓ af dejen indover, så dejpladen nu er i 3 lag.
  4. Skær dejen ud i 2 cm brede strimler (10-12 strimler per dejplade).
  5. Sno hver dejstrimmel stramt til den er ca. 20 cm lang og form den til en snegl (fold dejenden ind under sneglen og fastgør de to ender til hinanden).
  6. Læg kanelsnurrerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 20 min.
  7. Gentag med den sidste portion dej og resten af fyldet.
  8. Pisk æggeblomme og mælk sammen og pensl kanelsnurrerne. Drys dem med sukker og bag dem midt i ovnen.
  9. Lad snurrerne køle af på en bagerist.

Bagetid

8-10 min. ved 250° - traditionel ovn

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 22080 kJ / 5277 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 93,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag