Kanelsneglevafler

Kanelsneglevafler

2 timer 10 min
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
Kanelsneglevafler - nybagte, bløde og snaskede! Disse nemme kanelsneglevafler egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsneglevafler i et vaffeljern - i stedet for i ovnen. Det er hurtigt, nemt og meget lækkert. Server kanelsneglevaflerne helt nybagte med glasur og friske eller frysetørrede bær...
https://www.arla.dk/opskrifter/kanelsneglevafler/

Sådan gør du

Dej til kanelsneglevafler
  • Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Fyld
  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.
Sådan laver du kanelsneglenevaflerne
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 50 cm).
  • Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Rul dejpladen fra den lange side til en roulade, og skær ca. 25 kanelsnegle. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i 15 min.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Bag vaflerne i 2-3 min. - eller til de er gyldne.
  • Pynt med glasur og bær - og server straks.

Hvis du vil servere nybagte kanelsneglevafler på morgenbordet, så halver mængden af gær og lad kanelsneglene efterhæve i køleskabet natten over. Næste morgen sætter du kanelsneglene på køkkenbordet i ca. 30 min. Herefter bages kanelsneglenevaflerne som angivet i opskriften.

Energiindhold for hele retten:

19181 kJ / 4584 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1398 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 7,1 % 5,9 g
Kulhydrat: 49,2 % 40,4 g
Fedt: 43,7 % 16,5 g
Relateret video
Kanelsneglevafler

Kanelsneglevafler - nybagte, bløde og snaskede. Disse nemme kanelsneglevafler egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsneglevafler i et vaffeljern - i stedet for i ovnen. Det er hurtigt, nemt og meget lækkert. Server kanelsneglevaflerne helt nybagte med glasur og friske eller frysetørrede bær.

Ingredienser

Dej til kanelsneglevafler
100 g Smør
2½ dl Mælk
50 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel (ca. 8½ dl)
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt
Fyld
150 g Blødt smør
100 g Brun farin
1½ spsk Stødt kanel
Pynt
Glasur
Frysetørrede hindbær eller friske bær