Kæmpe kanelsnurre

Kæmpe kanelsnurre

60+ min
Fryseegnet
Den klassiske kanelsnurre - i en kæmpe variant... Kanelsnurren bliver ikke mindre lækker af at blive bagt som én stor snurre, tværtimod. Den kæmpe kanelsnurre bages i en springform, hvilket holder ekstra godt på alt den lækre kanelremonce og gør kagen ekstra svampet. Kæmpe kanelsnurre snurres efter samme teknik som de små kanelsnurrer. Der findes nok lige så mange snurreteknikker, som der findes svenske bagere - men metoden som beskrives i opskriften her er enkel og giver et smukt kig til kanelsnurrens mange lag og snoninger.
https://www.arla.dk/opskrifter/kampe-kanelsnurre/

Sådan gør du

Bagetid:

1 time ved 175° - traditionel ovn.

Dej
  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt sukker, æg, mel, salt og smør.
  • Ælt dejen godt sammen til den er blank og smidig, fx i en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse - det tager ca. 1 time.
Remonce
  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.
Sukkerlage
  • Kom kogende vand og sukker i en skål og rør det sammen til sukkeret er opløst.
Sådan laver du kanelsnurren
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør fyldet ud herpå.
  • Rul dejpladen til en roulade. Skær et snit gennem rouladen, så den flækkes midtpå - men skær ikke hele vejen igennem, rouladen skal hænge sammen i toppen.
  • Sno de to sammenhængende dejstrimler sammen. Form snoningen til en snegl (fold dejenden ind under sneglen).
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Læg kanelsnurren heri og bag den midt i ovnen til den er gylden og gennembagt.
  • Pensl kanelsnurren med sukkerlage og drys med perlesukker, så snart den kommer ud af ovnen. Lad kanelsnurren afkøle på en rist.

Kæmpe kanelsnurren kan godt bages uden form.

Energiindhold for hele retten:

23211 kJ / 5548 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1479 kJ / 354 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 53,2 % 46,4 g
Fedt: 41,7 % 16,7 g
Mere inspiration

Her får du opskriften på de skønneste klassiske kanelsnurrer.

Kanelsnurrer
60+ min
Kanelsnurrer
(223)

Ingredienser

Dej
2½ dl Lun mælk
25 g Gær
50 g Sukker
1 Æg
575 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
100 g Smør i små tern
Remonce
200 g Blødt smør
200 g Brun farin
2 spsk Stødt kanel
Sukkerlage til pensling
½ dl Kogende vand
50 g Sukker (ca. ½ dl)
Pynt
Svensk perlesukker