Kæmpe kanelsnurre
3 timer
•
Arbejdstid: 50 min
Fryseegnet
•
Den klassiske kanelsnurre - i en kæmpe variant... Kanelsnurren bliver ikke mindre lækker af at blive bagt som én stor snurre, tværtimod. Den kæmpe kanelsnurre bages i en springform, hvilket holder ekstra godt på alt den lækre kanelremonce og gør kagen ekstra svampet. Kæmpe kanelsnurre snurres efter samme teknik som de små kanelsnurrer. Der findes nok lige så mange snurreteknikker, som der findes svenske bagere - men metoden som beskrives i opskriften her er enkel og giver et smukt kig til kanelsnurrens mange lag og snoninger.
Ingredienser
Dej
2½ dl
Lun mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
50 g
Sukker
|
|
1
Æg
|
|
575 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
100 g
Smør i små tern
|
Remonce
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Brun farin
|
|
2 spsk
Stødt kanel
|
Sukkerlage til pensling
½ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
50 g
Sukker (ca. ½ dl)
|
Pynt
Svensk perlesukker
|
---|
Sådan gør du
Dej
Remonce
Sukkerlage
Sådan laver du kanelsnurren
Kæmpe kanelsnurren kan godt bages uden form.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23211 kJ / 5548 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1479 kJ / 354 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 5,1 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 46,4 g |
Fedt: | 41,7 % | 16,7 g |