Julekrans

Julekrans

60+ min
Fryseegnet
Denne lækre julekrans er en fryd for øjet såvel som ganen... Julekransen smager skønt af kardemomme og i remoncen er der både marcipan og kanel. Så der er dømt 100% julestemning i dit køkken, så snart du sætter julekransen i ovnen. Kransen skal pensles med en sukkerlage så snart den kommer ud af ovnen - det giver en skinnende overflade og gør den ekstra svampet og lækker. Drys julekransen med svensk perlesukker som ligner snefnug - og pynt den evt. med kanelstænger, stjerneanis og friske tranebær for at få den til at ligne en rigtig dørkrans...
https://www.arla.dk/opskrifter/julekrans/

Sådan gør du

Bagetid:

25 min ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen godt igennem til den er blank og smidig, fx i en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse - det tager ca. 1 time.
Remonce
  • Rør smør, farin, marcipan og kanel godt sammen.
Sukkerlage - til pensling
  • Kom vand og sukker i en lille gryde og kog det ved jævn varme og under omrøring til sukkeret er opløst.
  • Lad sukkerlagen afkøle let.
Sådan laver du julekransen
  • Rul dejen ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm).
  • Smør remoncen herpå og rul dejpladen til en roulade på den lange led.
  • Skær et snit gennem rouladen, så den flækkes midtpå - men lad rouladen hænge sammen i toppen. Sno de to sammenhængende dejstrimler sammen.
  • Form snoningen til en rund krans - sørg for at trykke enderne godt sammen.
  • Løft forsigtigt kransen over på en plade med bagepapir og lad den efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Bag julekransen i ovnen til den er gylden og gennembagt.
  • Pensl julekransen med sukkerlage og drys med perlesukker, så snart den kommer ud af ovnen.
  • Server julekransen lun - evt. pyntet med kanelstænger, stjerneanis og friske tranbær som på fotoet.

Julekransen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

20588 kJ / 4921 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1391 kJ / 333 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,6 % 4,6 g
Kulhydrat: 54,3 % 44,4 g
Fedt: 40,1 % 15,1 g
Mere inspiration

Lyst til flere julelækkerier? Prøv denne skønne julelagkage med vaniljefrosting.

Relateret video
Julekrans

Ingredienser

Dej
1 dl Lunken vand
25 g Gær
1½ dl Creme fraiche
50 g Sukker
1 Æg
500 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
2 tsk Stødt kardemomme
100 g Smør i små tern
Remonce
100 g Blødt smør
100 g Brun farin
100 g Marcipan - groftrevet
1½ spsk Stødt kanel
Sukkerlage - til pensling
1 dl Vand
1 dl Sukker (ca. 85 g)
Pynt
Svensk perlesukker