Julekrans
2 timer 35 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Denne lækre julekrans er en fryd for øjet såvel som ganen... Julekransen smager skønt af kardemomme og i remoncen er der både marcipan og kanel. Så der er dømt 100% julestemning i dit køkken, så snart du sætter julekransen i ovnen. Kransen skal pensles med en sukkerlage så snart den kommer ud af ovnen - det giver en skinnende overflade og gør den ekstra svampet og lækker. Drys julekransen med svensk perlesukker som ligner snefnug - og pynt den evt. med kanelstænger, stjerneanis og friske tranebær for at få den til at ligne en rigtig dørkrans...
Ingredienser
Dej
1 dl
Lunken vand
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
50 g
Sukker
|
|
1
Æg
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Stødt kardemomme
|
|
100 g
Smør i små tern
|
Remonce
100 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Brun farin
|
|
100 g
Marcipan - groftrevet
|
|
1½ spsk
Stødt kanel
|
Sukkerlage - til pensling
1 dl
Vand
|
|
---|---|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
Pynt
Svensk perlesukker
|
---|
Sådan gør du
Dej
Remonce
Sukkerlage - til pensling
Sådan laver du julekransen
Julekransen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20543 kJ / 4910 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1392 kJ / 333 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 5,6 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 54,2 % | 44,4 g |
Fedt: | 40,2 % | 15,1 g |
Relateret video
Julekrans