Cremesnegle

1 time 30 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Cremesnegle

Cremesnegle - klassiske kanelsnegle med creme. Kender du følelsen, når du står hos bageren og ikke kan vælge mellem kanelsneglen eller spandaueren med creme? Så er svaret naturligvis hjemmebagte cremesnegle. Cremesnegle er en fusion mellem kanelsnegle og spandauere - i en snasket gærdejsversion. Disse nemme cremesnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre cremesnegle og server dem nybagte med glasur.

Ingredienser

Dej

100 g Smør
1½ dl Mælk
25 g Gær
1 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5 dl)
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Groft salt

Kagecreme

2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Hvedemel
1 Vaniljestang - kornene heraf

Remonce

100 g Blødt smør
75 g Brun farin
1 spsk Stødt kanel
Sammenpisket æg til pensling

Pynt

Glasur af flormelis og vand

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Creme

  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde. Pisk sukker, mel og vaniljekorn i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.

Remonce

  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.

Sådan samler du cremesneglene

  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm).
  • Smør remoncen ud på dejpladen. Rul dejpladen til en roulade og skær enderne af.
  • Skær 12 stykker (ca. 3 cm tykke). Fordel sneglene på en plade med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen.
  • Tryk sneglene flade og lad dem efterhæve tildækkede i ca. 30 min. Brug fingrene til at lave en fordybning i midten af hver snegl. Fyld creme heri - brug en ske eller en sprøjtepose.
  • Pensl cremesneglene med æg og bag dem, til de er gyldne ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad cremesneglene afkøle let og pynt med glasur.

Hvis du vil servere cremesnegle på morgenbordet, så kan du lave dem helt klar aftenen før. Reducer gærmængden til 10 g og lad cremesneglene efterhæve tildækkede i køleskabet natten over. Pensl cremesneglene med æg og bag dem lige inden servering om morgenen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13437 kJ / 3212 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1222 kJ / 292 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7 % 5 g
Kulhydrat: 43,3 % 31,1 g
Fedt: 49,7 % 16,4 g
Relateret video Cremesnegle

Se hvordan du laver cremesnegle her. Cremesnegle - klassiske kanelsnegle med creme. Kender du følelsen, når du står hos bageren og ikke kan vælge mellem kanelsneglen eller spandaueren med creme? Så er svaret naturligvis hjemmebagte cremesnegle. Cremesnegle er en fusion mellem kanelsnegle og spandauere - i en snasket gærdejsversion.

https://www.arla.dk/opskrifter/cremesnegle/