Fiskefileter med sprøde kapers og lun agurkesauce

Fiskefileter med sprøde kapers og lun agurkesauce

30 min
En supernem fiskeret, som får et spændende tvist med sprødstegte kapers. De salte kapers med knas passer så fint til de milde fisk og agurkesauce.

Sådan gør du

Sprøde kapers
  • Lad olien blive varm i en lille gryde. Kom de godt apdryppede kapers i olien - pas på det kan sprøjte.
  • Steg kapersene 3-4 min. til olien ikke længere bruser og kapersene er sprøde.
  • Tag de sprøde kapers op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Fiskefileter
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg fiskefileterne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Drys med salt , tag fiskefileterne op og hold dem varme.
Lun agurkesauce
  • Vend imens cremefraiche, sennep, honning, dild og salt sammen i en skål.
  • Kom agurkerne i en anden skål og hæld, lige inden serveringen, det kogende vand over agurketernene. Lad dem trække i ca. 1 min., hæld vandet fra og vend agurkerne med den krydrede cremefraiche.
  • Server med det samme med nykogte kartofler og fiskefileter drysset med sprøde kapers.

Kapers er små syltede blomsterknopper. Når blomsterknopperne kommer i den varme olie, ser det nærmest ud som de springer ud.

Energiindhold for hele retten:

8915 kJ / 2131 kcal

Næringsindhold pr. 100g

256 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 33,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 38 % 5,7 g
Fedt: 28,2 % 1,9 g

Ingredienser

Sprøde kapers
1 dl Rapsolie
75 g Kapers
Fiskefileter
25 g Smør
500 g Rensede skrubbe- eller rødspættefileter
½ tsk Groft salt
Lun agurkesauce
¼ liter Creme fraiche
1 spsk Dijonsennep
1 tsk Flydende honning
1 dl Klippede dildkviste
¾ tsk Groft salt
2 Agurker i store tern (ca. 600 g)
1 liter Kogende vand
Pynt
Dildkviste
Tilbehør
1 kg Kogte små kartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk