Fiskefilet med ansjos-mayo

1 time
Fiskefilet med ansjos-mayo

En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.

Ingredienser

Ansjos-mayo

½ Agurk i meget små tern
½ tsk Havsalt, fx maldon
3 Finthakkede halve ansjosfileter
2 spsk Fraiche
1½ spsk Mayonnaise
1 spsk Finthakket forårsløg
½ dl Finthakket frisk dild
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber

Fiskefileter

4 Store, flåede rødspættefileter
50 g Rugmel (ca. 1 dl)
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
25 g Smør
2 skiver Rugbrød

Pynt

Dildkviste

Sådan gør du

Ansjos-mayo

  • Bland agurketern og salt i en skål og lad det stå tildækket i ca. ½ time. Hæld agurk i en sigte, skyl og tør dem godt. Vend ansjoserne sammen med agurketern og de øvrige ingredienser. Stil ansjos-mayoen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Fiskefileter

  • Del rødspættefileterne på langs, fjern eventuelle ben. Fold hver filet sammen til en lille pakke (ca. 5 x 5 cm). Vend pakkerne i rugmel og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg filetpakkerne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side - eller til de er gennemstegte og sprøde.

Ved serveringen

  • Skær rugbrødsskiverne ud i otte kvarte. Læg de varme fiskefileter på og fordel ansjos-mayoen på toppen. Pynt med dild og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5004 kJ / 1196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

684 kJ / 163 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 34,7 % 13,9 g
Kulhydrat: 31,5 % 12,7 g
Fedt: 33,8 % 6,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefilet-med-ansjos-mayo/