Fiskefilet med ansjos-mayo
1 timer

Fiskefilet med ansjos-mayo

En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefilet med ansjos-mayo

En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.

Antal portioner

Ansjos-mayo

  • ½ agurk i meget små tern
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • 3 finthakkede halve ansjosfileter
  • 1½ spsk mayonnaise
  • 2 spsk Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 1 spsk finthakket forårsløg
  • ½ dl finthakket frisk dild
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • friskkværnet peber

Fiskefileter

  • 4 store, flåede rødspættefileter
  • 50 g rugmel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 2 skiver rugbrød

Pynt

  • dildkviste

Fremgangsmåde:

Ansjos-mayo

Bland agurketern og salt i en skål og lad det stå tildækket i ca. ½ time. Hæld agurk i en sigte, skyl og tør dem godt. Vend ansjoserne sammen med agurketern og de øvrige ingredienser. Stil ansjos-mayoen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Fiskefileter

Del rødspættefileterne på langs, fjern eventuelle ben. Fold hver filet sammen til en lille pakke (ca. 5 x 5 cm). Vend pakkerne i rugmel og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg filetpakkerne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side - eller til de er gennemstegte og sprøde.

Ved serveringen

Skær rugbrødsskiverne ud i otte kvarte. Læg de varme fiskefileter på og fordel ansjos-mayoen på toppen. Pynt med dild og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 40 %
Print