Fiskefilet med ansjos-mayo

Fiskefilet med ansjos-mayo

1 time
En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.
https://www.arla.dk/opskrifter/fiskefilet-med-ansjos-mayo/

Sådan gør du

Ansjos-mayo
  • Bland agurketern og salt i en skål og lad det stå tildækket i ca. ½ time. Hæld agurk i en sigte, skyl og tør dem godt. Vend ansjoserne sammen med agurketern og de øvrige ingredienser. Stil ansjos-mayoen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Fiskefileter
  • Del rødspættefileterne på langs, fjern eventuelle ben. Fold hver filet sammen til en lille pakke (ca. 5 x 5 cm). Vend pakkerne i rugmel og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg filetpakkerne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side - eller til de er gennemstegte og sprøde.
Ved serveringen
  • Skær rugbrødsskiverne ud i otte kvarte. Læg de varme fiskefileter på og fordel ansjos-mayoen på toppen. Pynt med dild og server straks.
Energiindhold for hele retten:

4900 kJ / 1171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

698 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 34,9 % 14,3 g
Kulhydrat: 31,9 % 13,1 g
Fedt: 33,2 % 6,3 g

Ingredienser

Ansjos-mayo
½ Agurk i meget små tern
½ tsk Havsalt, fx maldon
3 Finthakkede halve ansjosfileter
1½ spsk Mayonnaise
2 spsk Kvark
1 spsk Finthakket forårsløg
½ dl Finthakket frisk dild
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
Fiskefileter
4 Store, flåede rødspættefileter
50 g Rugmel (ca. 1 dl)
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
25 g Smør
2 skiver Rugbrød
Pynt
Dildkviste