Fiskefilet med ansjos-mayo

Fiskefilet med ansjos-mayo

1 time
En ny fortolkning af rødspættefileten. Ved juletid er det ligeså oplagt at anvende purløg som dild, for purløget har mere smag i vinterudgaven.

Sådan gør du

Ansjos-mayo
  • Bland agurketern og salt i en skål og lad det stå tildækket i ca. ½ time. Hæld agurk i en sigte, skyl og tør dem godt. Vend ansjoserne sammen med agurketern og de øvrige ingredienser. Stil ansjos-mayoen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
Fiskefileter
  • Del rødspættefileterne på langs, fjern eventuelle ben. Fold hver filet sammen til en lille pakke (ca. 5 x 5 cm). Vend pakkerne i rugmel og drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg filetpakkerne ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side - eller til de er gennemstegte og sprøde.
Ved serveringen
  • Skær rugbrødsskiverne ud i otte kvarte. Læg de varme fiskefileter på og fordel ansjos-mayoen på toppen. Pynt med dild og server straks.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4985 kJ / 1191 kcal

Næringsindhold pr. 100g

681 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 35,6 % 14,2 g
Kulhydrat: 31,7 % 12,7 g
Fedt: 32,7 % 6 g

Ingredienser

Ansjos-mayo
Agurk i meget små tern
½
Havsalt, fx maldon
½ tsk
Finthakkede halve ansjosfileter
3
Mayonnaise
1½ spsk
2 spsk
Finthakket forårsløg
1 spsk
Finthakket frisk dild
½ dl
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskkværnet peber
Fiskefileter
Store, flåede rødspættefileter
4
Rugmel (ca. 1 dl)
50 g
Havsalt, fx maldon
½ tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Rugbrød
2 skiver
Pynt
Dildkviste