Fisherman´s pie
1 timer

Fisherman´s pie

Fiskefad i lag, som er en enkel og lækker britisk klassiker! I denne version har vi tilsat spinat.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fisherman´s pie

Fiskefad i lag, som er en enkel og lækker britisk klassiker! I denne version har vi tilsat spinat.

Antal portioner
  • 500 g fiskefileter, fx af sej eller torsk
  • 1 tsk groft salt

Salat af

  • 100 g ærter
  • 100 g salatblade og
  • 25 g finthakket forårsløg .

Tilbehør

  • 1 citron i både

Fremgangsmåde:

Kom fisken i en skål og drys med salt. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Bring vandet i kog i en gryde og kog kartofler og løg ved svag varme under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartofler og løg groft. Vend ostesauce, salt og peber i mosen.

Tør saltet af fisken og skær den i mindre stykker (ca. 3 x 3 cm). Rør ostesaucen sammen med muskatnød, citronskal og salt. Pres den optøede spinat fri for væde i en sigte.

Læg i et ovnfast fad (ca. 20 x 20 cm) fiskestykkerne i et tæt lag og fordel saucen herpå. Fordel spinaten i et tæt jævnt lag, uden at presse dem ned i saucen. Fordel forsigtigt mosen på toppen uden at presse for meget på de øvrige lag. Lav evt. en ujævn struktur i overfladen af mosen med en gaffel og bag pien midt i ovnen.

Tag fadet ud efter ca. 20 min. og drys med ost. Bag pien færdig til osten er gylden. Lad den lune fisherman's pie hvile i ca. 10 min. og server med blandet salat og citronbåde.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 22 %
Print