Torsk i ovn

Torsk i ovn

45 min
Torsk i ovn er virkelig nem og hurtig at tilberede. Her har vi valgt gulerod, selleri og løg - men andre grøntsager vil også klæde torsken. Torsk i ovn passer sig selv i ovnen, mens du enten koger kartofler eller varmer brød. Er du til mere spicy aftensmad, kan du sagtens krydre torsk i ovn med chili, sambal oelek eller karry.

Sådan gør du

  • Læg torsken i et ovnfast fad og drys med salt og citronpeber.
  • Lad smørret smelte i en gryde og steg løg og grøntsager i ca. 2 min. ved jævn varme. Tilsæt fløde og kog i ca. 5 min.
  • Tilsæt fløde og kog i ca. 5 min.
  • Hæld grøntsagsfløden over torsken og bag den midt i ovnen i ca. 25 min.
  • Drys med dild og evt. lidt citronpeber.
  • Server med kogte kartofler eller kartoffelmos.
Mere inspiration

Vild med fisk i ovn? så prøv også denne opskrift.

Ovnbagt laks
30 min
Ovnbagt laks
(85)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7349 kJ / 1756 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 32,9 % 6,2 g
Kulhydrat: 47,9 % 9,1 g
Fedt: 19,2 % 1,7 g

Ingredienser

Torsk
600 g
Groft salt
1 tsk
Citronpeber
½ tsk
Smør
15 g
Finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Skrællet knoldselleri i tern
150 g
Gulerødder i tern
150 g
2½ dl
Finthakket dild
½ dl
Tilbehør
Kogte kartofler, evt. lavet til mos
1 kg