Fisk i ovn

Fisk i ovn

1 time
Fisk i ovn er en lækker og nem måde at få fisk på. Fisk i ovn er helt sin egen, men kan godt minde lidt om lasagne. Det er mange børn vilde med, så det er en rigtig familieret. Vil du have fisk i ovn til at minde endnu mere om lasagne, kan du skifte kartoflerne ud med pasta - ris er også godt. Når først fisk og grøntsager er i ovnen, er der god tid til at ryde op i køkkenet, dække bord og hygge sig.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Fisk
  • Del fileterne i mindre stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 20 x 32 cm).
  • Drys salt og halvdelen af den klippede purløg over fisken.
Grøntsager
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og gulerødder i ca. 3 min. og tilsæt salt og peber.
  • Kom mel i en skål og rør mælkesauce i lidt efter lidt.
  • Vend de svitsede grøntsager i saucen og smag til.
  • Fordel grøntsagsblandingen, resten af den klippede purløg, ost og rasp over fisken i nævnte rækkefølge. Bag retten midt i ovnen.

Du kan skifte gulerødderne ud med andre grøntsager, fx groftrevet squash eller blomkål, tomater i tern eller andre rodfrugter, fx knoldselleri, pastinak eller persillerod - eller en blanding.

Energiindhold for hele retten:

11653 kJ / 2785 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 22,8 % 5,5 g
Kulhydrat: 47,2 % 11,4 g
Fedt: 30 % 3,3 g
Mere inspiration

Mere nem familievenlig aftensmad med fisk.

Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Fisk
500 g Renset torskefilet uden skind
½ tsk Groft salt
1 dl Klippet purløg
Grøntsager
20 g Smør
3 Løg i tynde halve skiver (ca. 225 g)
6 Groftrevne gulerødder (ca. 450 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 spsk Hvedemel
½ liter Mælkesauce
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Rasp
Tilbehør
1 kg Pillede, kogte aspargeskartofler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk