Shepherd's pie

Shepherd's pie

1 time 5 min
Shepherd's pie er en klassisk engelsk ret med masser af smag og varme. Shepherd's pie (også kaldet cottage pie) er en kødtærte med låg af kartoffelmos - bagt i ovn. Shepherd's pie tilberedes helt klassisk med lammekød, hvorimod cottage pie traditionelt er med oksekød. Shepherd's pie opskrift er perfekt på en blæsende efterårsdag eller en kold vinteraften, men kan sagtens nydes hele året.
https://www.arla.dk/opskrifter/shepherds-pie/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kødsauce til Shepherds Pie
  • Lad smørret blive gyldent i en gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt kød og salt og brun det under omrøring i ca. 10 min. - eller til alt væden er kogt væk.
  • Tilsæt hvedemel under omrøring og kom worcestershiresauce, tomatpure, fond og vand i og kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min - rør af og til. Smag til.
  • Kom retten i et ovnfast fad, fordel gulerødder og ærter på toppen.
Kartoffelmos
  • Skræl imens kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre.
  • Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller et piskeris, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.
  • Fordel kartoffelmosen dekorativt toppen af det ovnfaste fad og bag retten i midten af ovnen.

Du kan udskifte lammekød med oksekød - men så ER det jo ikke en rigtig Shepherd's pie.

Energiindhold for hele retten:

12084 kJ / 2888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

449 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 17,7 % 4,7 g
Kulhydrat: 35,9 % 9,5 g
Fedt: 46,4 % 5,6 g

Ingredienser

Kødsauce til Shepherds Pie
10 g Smør
2 Hakkede løg
3 Finthakkede fed hvidløg
500 g Hakket lammekød
1 tsk Groft salt
2 spsk Hvedemel (ca. 20 g)
1 dl Worcestershiresauce
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 spsk Koncentreret oksefond
3 dl Vand
200 g Gulerødder i grove tern
200 g Frosne ærter
Kartoffelmos
1 kg Kartofler
1 dl Mælk
50 g Smør
1 tsk Groft salt
Groftkværnet peber