Shepherds Pie

Shepherds Pie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Shepherds Pie er en klassisk engelsk ret med masser af smag og varme. Shepherds Pie er perfekt på en blæsende efterårsdag eller en kold vinteraften.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

  • 10 g smør
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 3 finthakkede fed hvidløg
  • 500 g hakket lammekød
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk hvedemel (ca. 20 g)
  • 1 dl worcestershiresauce
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 oksebouillon-terning
  • 3 dl vand
  • 200 g gulerødder i grove tern
  • 200 g ekstrafine ærter

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • groftkværnet peber

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en gryde. Steg løgene under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kød og salt og brun det under omrøring i ca. 10 min. - eller til alt væden er kogt væk. Tilsæt hvedemel under omrøring og kom worcestershiresauce, tomatpure, bouillon og vand i og kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min - rør af og til. Smag til. Kom retten i et ovnfast fad, fordel gulerødder og ærter på toppen.

Skræl imens kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller et piskeris, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. Fordel kartoffelmosen dekorativt toppen af det ovnfaste fad og bag retten i midten af ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11345 kJ / 2711 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 21,6 %
  • Kulhydrat: 38,3 %
  • Fedt: 40,1 %

Print

Andre gode forslag