Ovnstegte fiskefileter

Ovnstegte fiskefileter

Ovnstegte fiskefileter er rugmelspanerede fiskefileter stegt i ovn serveret med en dejligt hjemmelavet remoulade. Ovnstegte fiskefileter er en dejlig nem måde at tilberede fiskefileter på.

Ingredienser

Mild remoulade

1 dl Yoghurt 10%
3 spsk Piccalilly
1 spsk Mayonnaise
1 spsk Fintklippet purløg
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. lidt rørsukker

Ovnstegte fiskefileter

500 g Fiskefileter, fx rødspætte-, skrubbe- eller isingfilet
75 g Rugmel
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Sammenpisket æg
50 g Smør - smeltet

Sådan gør du

Mild remoulade

  • Rør kvark, piccalilly og de øvrige ingredienser sammen.
  • Stil remouladen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ovnstegte fiskefileter

  • Rens og tør fiskefileterne. Del evt. store fiskefileter i i 2-3 stykker.
  • Bland rugmel, salt og peber og vend fisken heri.
  • Dyp oversiden af hver fiskefilet i æg og herefter endnu en gang i rugmel.
  • Læg fiskestykkerne på en plade med bagepapir med den dobbeltpanerede side opad.
  • Dryp dem med smeltet smør og steg fisken midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - varmluft.

Fiskefileterne kan paneres i rasp i stedet for rugmel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5968 kJ / 1426 kcal

Næringsindhold pr. 100g

704 kJ / 168 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 32,4 % 13,4 g
Kulhydrat: 19,6 % 8,1 g
Fedt: 48 % 9,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnstegte-fiskefileter/