Ovnstegte fiskefileter
45 min

Ovnstegte fiskefileter

Med denne lækre opskrift på ovnstegte fiskefileter er du sikret en velsmagende middag. Kombinationen af de sprøde fiskefileter og den cremede æresauce smager himmelsk!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnstegte fiskefileter

Med denne lækre opskrift på ovnstegte fiskefileter er du sikret en velsmagende middag. Kombinationen af de sprøde fiskefileter og den cremede æresauce smager himmelsk!

Antal portioner
  • 500 g fiskefileter, fx skrubbe- eller isingfilet
  • 1 dl rasp
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smør - smeltet

Ærtesauce

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Rens og tør fiskefileterne. Læg dem på en plade med bagepapir - buk evt. de tynde halestykker ind under fileterne, så fiskestykkerne bliver lige tykke. Bland rasp, persille, citronskal, salt og peber. Fordel raspblandingen på fileterne og dryp dem med smeltet smør. Steg fisken midt i ovnen, til den er fast og hvid.

Ærtesauce

Hæld hvid mælkesauce i en tykbundet gryde og bring saucen i kog. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt ærter og varm saucen igennem. Smag til.

Ved serveringen

Anret fiskefileterne i et varmt fad og server ærtesaucen i en varm skål ved siden af.

Mad til i morgen

Er der ærtesauce tilovers, kan den serveres sammen med gulerødder, kartofler og karbonader.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 26 %
Print