Stegt kylling med brun sauce og grov mormorsalat
45 min
•
Den nemme version af kyllingesteg, men hvor vi kun bruger overlår. Lårene giver masser af smag til den brune sauce.....eller brun sovs, som det hedder når der er nok af den.
Ingredienser
4
Kyllingeoverlår med rygben
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
2 dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Brun sauce
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Grov mormorsalat
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
400 g
Fintsnittet hvidkål
|
|
200 g
Optøede frosne ærter
|
|
75 g
Tørrede tranebær
|
Tilbehør
1 kg
Små kartofler - koges
|
---|
Sådan gør du
Brun sauce
Grov mormorsalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9485 kJ / 2267 kcal
Næringsindhold pr. 100g
351 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 24,3 % | 5 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 9,2 g |
Fedt: | 31 % | 2,9 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.