Stegt kylling med brun sauce og grov mormorsalat
45 min

Stegt kylling med brun sauce og grov mormorsalat

Den nemme version af kyllingesteg, men hvor vi kun bruger overlår. Lårene giver masser af smag til den brune sauce.....eller brun sovs, som det hedder når der er nok af den.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegt kylling med brun sauce og grov mormorsalat

Den nemme version af kyllingesteg, men hvor vi kun bruger overlår. Lårene giver masser af smag til den brune sauce.....eller brun sovs, som det hedder når der er nok af den.

Antal portioner
  • 4 kyllingeoverlår med rygben (ca. 1 kg)
  • 15 g smør
  • 2 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Brun sauce

Grov mormorsalat

Tilbehør

  • 1 kg små kartofler - koges

Fremgangsmåde:

Rens kyllingelårene for blod og løst fedt. Skyl og tør dem godt. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun kyllingestykkerne i ca. 3 min. - vend af og til. Tag kyllingestykkerne op. Hæld fedtet væk og tør gryden af. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden sammen med vand, salt og peber. Kog kyllingen ved jævn varme og under låg i ca. ½ time.

Brun sauce

Tag kyllingelårene op og hold dem varme. Kom fløde og salt i skyen og bring den i kog. Tag gryden af varmen, pisk saucejævner i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Tilsæt evt. kulør.

Grov mormorsalat

Pisk imens fløde, citronsaft, sukker, salt og peber sammen i en stor skål. Vend hvidkål, ærter og tranebær i flødedressingen og smag salaten til.

Server de stegte kyllingelår sammen med brun sauce, grov mormorsalat og nykogte kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 28 %
Print