Stegte kyllingelår i karrysauce

1 time 5 min
Stegte kyllingelår i karrysauce

Kylling og karry....en populær kombination, som både børn og voksne er vilde med. Her i en nem version, som passer sig selv i ovnen det meste af tiden.

Ingredienser

Kyllingelår

1 kg Kyllingeoverlår
¾ tsk Groft salt
½ liter Karrysauce

Grøntsager

8 Flækkede gulerødder (ca. 400 g)
4 Løg i tykke både (ca. 400 g)
2 tsk Rapsolie
¾ tsk Groft salt

Pynt

Bredbladet persille
Sorte sesamfrø

Tilbehør

3 dl Brune ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Stegetid for kyllingelår:

Sæt kyllingelårene i en kold ovn. Indstil på 200° - varmluft og steg i ca. 1 time.

Bagetid for grøntsager:

Ca. ½ time ved 200° - varmluft.

Kyllingelår

  • Pil skindet af kyllingelårene, rens lårene og læg dem i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm). Drys med salt og hæld karrysaucen over lårene. Steg kyllingelårene nederst i ovnen.

Grøntsager

  • Vend gulerødder og løg med olie og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag grøntsagerne øverst i ovnen sammen med kyllingelårene den sidste ½ time.
  • Kom de bagte grøntsager i et fad og drys med persille og sesamfrø. Server grøntsager og ris til de stegte kyllingelår i karrysauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12246 kJ / 2927 kcal

Næringsindhold pr. 100g

418 kJ / 100 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 31,1 % 7,6 g
Kulhydrat: 36,8 % 9 g
Fedt: 32,1 % 3,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-kyllingelar-i-karrysauce/