Stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin

Bedømmelse

(111 vurderinger)

60+ min

Denne opskrift giver en saftig og lækker stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin. Sammen med den dejlige broccoli og tomatpasta er du sikret en vellykket hovedret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 frisk kylling (ca. 1200 g)
  • 75 g smør
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk grofthakkede friske rosmarinblade
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 citron i 8 både
  • ¾ tsk groft salt

Broccoli og tomatpasta

  • 400 g frisk pasta, fx grøn fettuccine
  • 300 g broccoli i små buketter
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 250 g cherrytomater i halve
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 citron i 8 både

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør kyllingen. Fjern vingespidser og gump. Rør smør med citronskal, hvidløg, rosmarin, salt og peber. Tag halvdelen af smørret fra og stil det tildækket i køleskabet. Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med den anden halvdel af smørret. Læg citronbådene ind i kyllingen og luk med en kødnål. Drys kyllingen med salt og læg den i en lille bradepande (ca. 20 x 28 cm) med brystet opad. Steg kyllingen midt i ovnen. Tag bradepanden ud efter ca. 45 min. Hæld skyen fra og kassér den. Steg kyllingen færdig de sidste 45 min.

Tag kyllingen ud, fjern citronbådene og del den i 8 stykker. Gem den sky der løber fra. Hold kyllingen varm.

Broccoli og tomatpasta

Kom pasta og broccoli i kogende vand tilsat salt og kog det i ca. 1 min. Hæld vandet fra, og stil gryden tilbage på det slukkede blus. Damp pasta og broccoli tørre i gryden et kort øjeblik. Tilsæt resten af kryddersmørret, og lad det smelte. Mål ca. 1 dl kyllingesky af, og vend den forsigtigt i pastaen sammen med cherrytomater og friskkværnet peber. Læg låg på gryden og lad pastaen hvile ca. 1 min. på det slukkede blus.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 175°.

Sådan parterer du kylling

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 42 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Her vil en forholdsvis let rødvin med god syre fungere bedst. Barbera-druen vil fungere godt, og en anden mulighed er en montepulciano d'abruzzo Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling