Stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin
Helstegt kylling er en dejlig spise som fungerer med meget forskelligt tilbehør. Denne opskrift på saftig og lækker stegt kylling er smagt til med citron, hvidløg og rosmarin. Server den med masser af forskellige grøntsager og ris, pasta eller kartofler, så er du siker på et vellykket aftensmåltid. Stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin er fuld af smag og en fryd for øjet. Der noget særligt ved at servere et stykke helstegt fjerkræ. Det ser godt ud, og så er det lettere at få en saftig og ikke tør kylling. At stege den hel, øger den gode smag af kylling. Og at fylde den med citronbåde, bidrager yderligere til den gode, friske smag.
Ingredienser
Stegt kylling
1
Kylling (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
50 g
Blødt smør
|
|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Grofthakket frisk rosmarin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Citron (usprøjtet) i 8 både
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Pynt
1
Citron (usprøjtet) i 8 både
|
---|
Sådan gør du
Stegt kylling
Skær dine farvorit rodfrugter i mundrette stykker, og steg kyllingen de sidste 45 min. på en bund af rodfrugter, Sådan får du de lækreste rodfrugter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5438 kJ / 1300 kcal
Næringsindhold pr. 100g
660 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 28,8 % | 11,2 g |
Kulhydrat: | 4,1 % | 1,6 g |
Fedt: | 67,1 % | 12 g |
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.