Kylling i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Uhm! Kyllingesteg. En hel kylling i ovn bliver ekstra saftig og lækker med fyld af persille, citron og hvidløg.

Ingredienser

Antal portioner

Kylling

  • 1 kylling (ca. 1400 g)
  • 8 små fed hvidløg med skal
  • 2 dl kogende vand
  • ½ tsk groft salt
  • 10 stilke bredbladet persille
  • skallen fra 1 citron (usprøjtet) - kun det gule
  • 10 g smør - smeltet
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Bagte rodfrugter

  • 600 g skrubbede kartofler i grove stykker
  • 400 g rødbeder i grove stykker
  • 3 persillerødder i grove stykker (ca. 400 g)
  • 1 sød kartoffel i grove stykker (ca. 200 g)
  • 10 g smør - smeltet
  • 1½ tsk groft salt

Sauce

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kylling

Klip vingespidser og gump af kyllingen. Rens, skyl og tør den godt. Skær bunden af hvidløgsfeddene, kom dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad hvidløgene trække i ca. 3 min. og hæld vandet fra. Drys kyllingen indvendigt med salt og fyld med persille, citronskal og hvidløg. Luk med en kødnål. Bland smeltet smør og citronsaft og pensl kyllingeskindet med blandingen. Drys med salt og peber. Læg kyllingen i et ovnfast fad og brun den øverst i ovnen, med rygsiden opad, i ca. 20 min. Vend kyllingen og brun den med brystsiden opad i ca. 10 min. Hæld vand i fadet, skru ned for ovnen og steg kyllingen færdig. Gem skyen (ca. 2 dl). Del kyllingen i 6-8 stykker lige inden serveringen - evt. inde ved bordet.

Bagte rodfrugter

Læg rodfrugterne på en plade med bagepapir. Bland dem med smør og salt. Bag rodfrugterne nederst i ovnen.

Sauce

Si skyen fra kyllingen over i en lille gryde, tilsæt fløde og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og tilsæt saucejævner. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt salt og smag til.

Bruning af kylling

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Stegning af kylling

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Bagte rodfrugter

Ca. 10 min. ved 225° og derefter ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Tip

Du kan godt hælde skyen fra kyllingen 5-7 minutter før den er færdig, så du kan lave saucen mens kyllingen steger færdig.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: