Helstegt kylling i ovn
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
&format=webp)
Uhm! Kyllingesteg. En hel kylling i ovn bliver ekstra saftig og lækker med fyld af persille, citron og hvidløg. Helstegt kylling i ovn er en dejlig ret, som man aldrig bliver træt af. Skønt tilbehør der består af bagte rodfrugter og en herlig sovs. Så bliver det ikke meget bedre.
Ingredienser
Kylling
1
Kylling (ca. 1400 g)
|
|
---|---|
8
Små fed hvidløg med skal
|
|
2 dl
Kogende vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
10 stilke
Bredbladet persille
|
|
skallen fra 1
Citron (usprøjtet) - kun det gule
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Vand
|
Bagte rodfrugter
600 g
Skrubbede kartofler i grove stykker
|
|
---|---|
400 g
Rødbeder i grove stykker
|
|
3
Persillerødder i grove stykker (ca. 400 g)
|
|
1
Sød kartoffel i grove stykker (ca. 200 g)
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Saucejævner
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Evt. kulør
|
Pynt
Bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Kylling
Bagte rodfrugter
Sauce
Du kan godt hælde skyen fra kyllingen 5-7 minutter før den er færdig, så du kan lave saucen mens kyllingen steger færdig.
Forår og sommer kan du fx servere en fyldig spidskålssalat til kyllingen.
