Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

1 timer

Til en barbecue hører grillstegte marinerede ben - spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer en saftig kartoffelsalat med friske majs hertil.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 12 revelsben (ca. 1½ kg)
  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Marinade til pensling

  • ½ dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
  • ½ grofthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt

Kartoffelsalat med saftige majskerner

  • 2 majskolber (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kogte små kartofler
  • 250 g røde og gule cherrytomater i halve
  • 100 g syltet peppadew eller syltede røde peberfrugter i strimler
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog. Skum suppen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag benene op af suppen.

Marinade til pensling

Blend tomater, løg, chilisauce og salt, til marinaden er homogen. Tag 3 spsk marinade fra. Vend de kogte revelsben i resten af marinaden.

Rør cremefraiche og de 3 spsk marinade sammen i en skål og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Kartoffelsalat

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager.

Vend majskernerne sammen med kartofler, tomater, peppadew, olie, salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 15 min. og smag til. Riv salatbladene i mindre stykker og anret dem lagvis med kartoffelsalaten.

Lad en grill blive godt varm. Grill benene 6-8 min. - vend af og til og pensl med den overskydende marinade, mens du griller.

Server de grillede spareribs sammen med kartoffel-majssalat og dressingen.

Tip

I stedet for at stege de marinerede spareribs på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du stege i lidt varm rapsolie - steg ved kraftig til jævn varme.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 63 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo, cabernet sauvignon Rioja, Spanien

Grillet svin med barbeque ledsages rigtig godt af en rødvin med frugtsødme, fx en rioja reserva eller en ribera del duero. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag