Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

Bedømmelse

(8 vurderinger)

1 timer

Til en barbecue hører grillstegte marinerede ben - spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer en saftig kartoffelsalat med friske majs hertil.

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 revelsben (ca. 1½ kg)
  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Marinade til pensling

  • ½ dåser hakkede tomater (ca. 200 g)
  • ½ grofthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt

Kartoffelsalat med saftige majskerner

  • 2 majskolber (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kogte små kartofler
  • 250 g røde og gule cherrytomater i halve
  • 100 g syltet peppadew eller syltet rød peberfrugt i strimler
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog. Skum suppen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag benene op af suppen.

Marinade til pensling

Blend tomater, løg, chilisauce og salt, til marinaden er homogen. Tag 3 spsk marinade fra. Vend de kogte revelsben i resten af marinaden.

Rør cremefraiche og de 3 spsk marinade sammen i en skål og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Kartoffelsalat

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager.

Vend majskernerne sammen med kartofler, tomater, peppadew, olie, salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 15 min. og smag til. Riv salatbladene i mindre stykker og anret dem lagvis med kartoffelsalaten.

Lad en grill blive godt varm. Grill benene 6-8 min. - vend af og til og pensl med den overskydende marinade, mens du griller.

Server de grillede spareribs sammen med kartoffel-majssalat og dressingen.

Tip

I stedet for at stege de marinerede spareribs på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du stege i lidt varm rapsolie - steg ved kraftig til jævn varme.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 63 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo, cabernet sauvignon Rioja, Spanien

Grillet svin med barbeque ledsages rigtig godt af en rødvin med frugtsødme, fx en rioja reserva eller en ribera del duero. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges