Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

1 time
Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

Til en barbecue hører grillstegte spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer en saftig kartoffelsalat med friske majs hertil.

Ingredienser

Spareribs

12 Revelsben (ca. 1½ kg)
1 liter Vand
2 Laurbærblade
10 Sorte peberkorn
1 tsk Groft salt

Marinade til pensling

½ dåse Hakkede tomater (ca. 200 g)
½ Grofthakket løg (ca. 50 g)
2 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt

Dressing

2 dl Creme fraiche

Kartoffelsalat med saftige majskerner

2 Majskolber (ca. 500 g)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
500 g Kogte små kartofler
250 g Cherrytomater i halve
100 g Syltet peppadew eller syltede røde peberfrugter i strimler
1 spsk Koldpresset rapsolie
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Skyllede blade af hjertesalat

Sådan gør du

Spareribs

  • Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog.
  • Skum suppen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag benene op af suppen.

Marinade til pensling

  • Blend tomater, løg, chilisauce og salt til marinaden er homogen. Tag 3 spsk marinade fra. Vend de kogte revelsben i resten af marinaden.

Dressing

  • Rør cremefraiche og de 3 spsk marinade sammen i en skål og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.

Kartoffelsalat

  • Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min.
  • Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager.
  • Vend majskernerne sammen med kartofler, tomater, peppadew, olie, salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 15 min. og smag til.
  • Riv salatbladene i mindre stykker og anret dem lagvis med kartoffelsalaten.
  • Lad en grill blive godt varm. Grill benene 6-8 min. - vend af og til og pensl med den overskydende marinade, mens du griller. Server de grillede spareribs sammen med kartoffel-majssalat og dressingen.

I stedet for at stege de marinerede spareribs på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du stege i lidt varm rapsolie - steg ved kraftig til jævn varme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8439 kJ / 2017 kcal

Næringsindhold pr. 100g

212 kJ / 51 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 10,1 % 1,3 g
Kulhydrat: 56,7 % 7,1 g
Fedt: 33,2 % 1,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grillede-marinerede-spareribs-og-kartoffelsalat-med-saftige-majskerner/