Spareribs

Spareribs

60+ min
Ovnstegte spareribs med en dejlig BBQ marinade. Hjemmelavede spareribs kræver ikke meget arbejde, - men tilstrækkelig tid i ovnen til at blive lækre møre. Smagen på din marinade til spareribs er afgørende for succes'en - og opskriften får du her. Se i opskriftens tips, hvordan du tilbereder dine spareribs på grill.
https://www.arla.dk/opskrifter/spareribs/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 2 timer ved 175° - traditionel ovn.

Marinade til spareribs
  • Rør ketchup, eddike og brun farin sammen med de øvrige ingredienser.
  • Pensl revelsbenene med marinaden og læg dem på en bagerist med en bradepande under.
  • Steg revelsbenene midt i ovnen. Vend dem efter ca. 1 time. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige.

Grillede spareribs: Hvis du ønsker at grille dine revelsben, skal de koges først. Kom revelsben og vand i en gryde så det dækker og bring det i kog. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Pensl revelsbenene og grill dem på en havegrill ca. 4 min. på hver side. Pensl undervejs og server sparerib med resten af marinaden.

Energiindhold for hele retten:

6528 kJ / 1560 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 34,9 % 15,9 g
Kulhydrat: 6,7 % 3,1 g
Fedt: 58,4 % 12,2 g
Mere inspiration

Server fx denne coleslaw og en bagt kartoffel til dine spareribs.

Coleslaw
45 min
Coleslaw
(335)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Marinade til spareribs
2 spsk Tomatketchup
2 spsk Æbleeddike
2 spsk Brun farin
1 tsk Mild paprika
1 tsk Sojasauce
1 Finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
1½ kg Revelsben