Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander
60+ min

Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.
Bedømmelse (28 vurderinger)

Min bedømmelse:

Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.

Antal portioner
  • 4 skrubbede bagekartofler (ca. 1 kg)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 majskolber (ca. 500 g)
  • 10 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.

Skær kernerne af majskolberne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet 4-5 min. Tilsæt majskerner, limeskal, -saft, chili og salt og steg kødet i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Rør fraiche, chilisauce og salt sammen og smag til. Læg de halve bagte kartofler på tallerkener og fordel det stegte kød, tomater, avocado, den krydrede fraiche og koriander på kartoflerne. Drys med salt og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Tip

I stedet for majskolber, kan du bruge 300 g optøede, frosne majskerne, eller fra dåse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %
Print