Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

60+ min
Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.

Sådan gør du

  • Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.
  • Skær kernerne af majskolberne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet 4-5 min. Tilsæt majskerner, limeskal, -saft, chili og salt og steg kødet i yderligere ca. 2 min. Smag til.
  • Rør fraiche, chilisauce og salt sammen og smag til. Læg de halve bagte kartofler på tallerkener og fordel det stegte kød, tomater, avocado, den krydrede fraiche og koriander på kartoflerne. Drys med salt og server straks.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 200°.
Tip
  • I stedet for majskolber, kan du bruge 300 g optøede, frosne majskerne, eller fra dåse.
Velbekomme!
Klimatip

Hvis du bage kartoflerne ved varmluft, kan du bage dem sammen med noget andet, fx havregrynsbrød, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10840 kJ / 2591 kcal

Næringsindhold pr. 100g

419 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,2 % 5,2 g
Kulhydrat: 50,2 % 12,4 g
Fedt: 28,6 % 3,2 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
Skrubbede bagekartofler (ca. 1 kg)
4
Groft salt
½ tsk
Majskolber (ca. 500 g)
2
Smør
10 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
400 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
1 spsk
Groft salt
1 tsk
2 dl
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
½ tsk
Cherrytomater i kvarte (ca. g)
200 g
Avocado i lange strimler (ca. 150 g)
1
Frisk koriander
2 dl
Havsalt
½ tsk