Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 35 min
•
Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a. majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.
Ingredienser
4
Skrubbede bagekartofler (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
2
Majskolber (ca. 500 g)
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
3 spsk
Sød chilisauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Cherrytomater i kvarte (ca. g)
|
|
1
Avocado i lange strimler (ca. 150 g)
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
|
½ tsk
Havsalt
|
Sådan gør du
Hvis du bage kartoflerne ved varmluft, kan du bage dem sammen med noget andet, fx havregrynsbrød, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn.
I stedet for majskolber, kan du bruge 300 g optøede, frosne majskerner, eller fra dåse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10053 kJ / 2403 kcal
Næringsindhold pr. 100g
404 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 19,9 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 53,8 % | 12,8 g |
Fedt: | 26,3 % | 2,9 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.