Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(49 vurderinger)

60+ min

Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skrubbede bagekartofler (ca. 1 kg)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 majskolber (ca. 500 g)
  • 10 g smør
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk groft salt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.

Skær kernerne af majskolberne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet 4-5 min. Tilsæt majskerner, limeskal, -saft, chili og salt og steg kødet i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Rør fraiche, chilisauce og salt sammen og smag til. Læg de halve bagte kartofler på tallerkener og fordel det stegte kød, tomater, avocado, den krydrede fraiche og koriander på kartoflerne. Drys med salt og server straks.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Tip

I stedet for majskolber, kan du bruge 300 g optøede, frosne majskerne, eller fra dåse.

Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag