Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander
  • Arla
  • Opskrifter
  • Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

60+ min
Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.
https://www.arla.dk/opskrifter/halve-bagte-kartofler-med-avocado-okse-og-koriander/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200°.

  • Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag kartoflerne midt i ovnen.
  • Skær kernerne af majskolberne. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet 4-5 min. Tilsæt majskerner, limeskal, -saft, chili og salt og steg kødet i yderligere ca. 2 min. Smag til.
  • Rør fraiche, chilisauce og salt sammen og smag til. Læg de halve bagte kartofler på tallerkener og fordel det stegte kød, tomater, avocado, den krydrede fraiche og koriander på kartoflerne. Drys med salt og server straks.
Tip
  • I stedet for majskolber, kan du bruge 300 g optøede, frosne majskerne, eller fra dåse.

Hvis du bage kartoflerne ved varmluft, kan du bage dem sammen med noget andet, fx havregrynsbrød, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn.

Energiindhold for hele retten:

10581 kJ / 2529 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,4 % 5,4 g
Kulhydrat: 51,1 % 12,3 g
Fedt: 26,5 % 2,9 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
4 Skrubbede bagekartofler (ca. 1 kg)
½ tsk Groft salt
2 Majskolber (ca. 500 g)
10 g Smør
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
1 spsk Finthakket rød chilipeber (ca. spsk)
1 tsk Groft salt
2 dl Fraiche
3 spsk Sød chilisauce
½ tsk Groft salt
200 g Cherrytomater i kvarte (ca. g)
1 Avocado i lange strimler (ca. 150 g)
2 dl Frisk koriander
½ tsk Havsalt