Bagte auberginer og kartofler

Bagte auberginer og kartofler

1 time
Ovnbagte auberginer, kartofler og hvidløg vendt med tomater, persille og salatost. Bagte auberginer er en dejlig vegetarret - men er også et fantastisk tilbehør til aftensmaden, hvor kød indgår. De bagte auberginer giver sammen med de andre bagte grøntsager en dejlig smagsoplevelse i samspil med salatost, hvidløg, tomager og persille.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-auberginer-og-kartofler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.

Bagte auberginer og kartofler
  • Skær auberginerne i mindre stykker og halver kartoflerne.
  • Skær bunden af hvidløgsfeddene og giv dem et tryk med den brede side af en kniv, så de knuses let.
  • Vend auberginer, kartofler og hvidløgsfed sammen med oliven, olie og salt og fordel dem på 3 plader med bagepapir. Bag grøntsagerne til de er møre.
  • Kom de bagte grøntsager på et serveringsfad og fordel tomater, persille og ost henover.
  • Drys med peber og server.

Retten kan suppleres med lidt grøn salat og godt brød. Den fungerer også godt som tilbehør til fx grillet eller stegt kød og så rækker portionen til 8 personer.

Du kan krydre de bagte auberginer med chili - alt efter smag.

Energiindhold for hele retten:

9242 kJ / 2209 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,8 % 2,4 g
Kulhydrat: 43,3 % 7,5 g
Fedt: 42,9 % 3,4 g

Ingredienser

Bagte auberginer og kartofler
3 Auberginer (ca. 1200 g)
1 kg Vaskede aspargeskartofler
12 Fed hvidløg (med skal)
150 g Små sorte oliven, fx nicoise
3 spsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt
4 Tomater, i mindre stykker (ca. 500 g)
1 dl Hakket bredbladet persille
200 g Salatost i tern
Friskkværnet peber