Bagte auberginer og kartofler

Bagte auberginer og kartofler

1 time
Ovnbagte auberginer, kartofler og hvidløg vendt med tomater, persille og salatost. Bagte auberginer er en dejlig vegetarret - men er også et fantastisk tilbehør til aftensmaden, hvor kød indgår. De bagte auberginer giver sammen med de andre bagte grøntsager en dejlig smagsoplevelse i samspil med salatost, hvidløg, tomager og persille.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - varmluft.

Bagte auberginer og kartofler
  • Skær auberginerne i mindre stykker og halver kartoflerne.
  • Skær bunden af hvidløgsfeddene og giv dem et tryk med den brede side af en kniv, så de knuses let.
  • Vend auberginer, kartofler og hvidløgsfed sammen med oliven, olie og salt og fordel dem på 3 plader med bagepapir. Bag grøntsagerne til de er møre.
  • Kom de bagte grøntsager på et serveringsfad og fordel tomater, persille og ost henover.
  • Drys med peber og server.

Retten kan suppleres med lidt grøn salat og godt brød. Den fungerer også godt som tilbehør til fx grillet eller stegt kød og så rækker portionen til 8 personer.

Du kan krydre de bagte auberginer med chili - alt efter smag.

Energiindhold for hele retten:

9242 kJ / 2209 kcal

Næringsindhold pr. 100g

293 kJ / 70 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 13,8 % 2,4 g
Kulhydrat: 43,3 % 7,5 g
Fedt: 42,9 % 3,4 g
Mere inspiration

Auberginer smager rigtig godt i denne lasagne.

Ingredienser

Bagte auberginer og kartofler
Auberginer (ca. 1200 g)
3
Vaskede aspargeskartofler
1 kg
Fed hvidløg (med skal)
12
Små sorte oliven, fx nicoise
150 g
Olivenolie
3 spsk
Groft salt
1½ tsk
Tomater, i mindre stykker (ca. 500 g)
4
Hakket bredbladet persille
1 dl
Salatost i tern
200 g
Friskkværnet peber