Bagte auberginer og kartofler
1 time
•
)
Ovnbagte auberginer, kartofler og hvidløg vendt med tomater, persille og salatost. Bagte auberginer er en dejlig vegetarret - men er også et fantastisk tilbehør til aftensmaden, hvor kød indgår. De bagte auberginer giver sammen med de andre bagte grøntsager en dejlig smagsoplevelse i samspil med salatost, hvidløg, tomager og persille.
Ingredienser
Bagte auberginer og kartofler
3
Auberginer (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
1 kg
Vaskede aspargeskartofler
|
|
12
Fed hvidløg (med skal)
|
|
150 g
Små sorte oliven, fx nicoise
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
4
Tomater, i mindre stykker (ca. 500 g)
|
|
---|---|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Bagte auberginer og kartofler
Retten kan suppleres med lidt grøn salat og godt brød. Den fungerer også godt som tilbehør til fx grillet eller stegt kød og så rækker portionen til 8 personer.
Du kan krydre de bagte auberginer med chili - alt efter smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9242 kJ / 2209 kcal
Næringsindhold pr. 100g
293 kJ / 70 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 13,8 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 43,3 % | 7,5 g |
Fedt: | 42,9 % | 3,4 g |
