Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.
Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.
Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.
34290 kJ / 8196 kcal
621 kJ / 148 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 27,7 % | 10,1 g |
Kulhydrat: | 19,7 % | 7,2 g |
Fedt: | 52,4 % | 8,8 g |
Alkohol: | 0,2 % |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
2¼ kg
Oksebov uden ben
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
|
3
Auberginer i store tern (ca. 500 g)
|
|
4
Rødløg i store tern (ca. 300 g)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1½ spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1¼ liter
Rødvin, fx rioja
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
240 g
Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
|
|
¼ tsk
Safran (ca. 0,1 g)
|
|
4½ dl
Vand
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
400 g
Salatost i tern - afdryppet
|
|
---|---|
4
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 dl
Hakket frisk bredbladet persille
|
300 g
Speltbrød
|
---|