Oksebov i rødvinssauce

Oksebov i rødvinssauce

60+ min
Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.

Sådan gør du

Stegetid:

Sæt retten i en kold ovn. Indstil på 175° - traditionel ovn og steg i ca. 4 timer.

  • Fjern grove sener og hinder fra kødet og skær det i 12 store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grøntsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen og smag til.
Gule ris
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Ostedrys
  • Mos salatosten og bland den med hvidløg, citronskal og persille. Kom ostedrysset i en skål.
  • Løft kød og grøntsager over i et stort, varmt fad og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt ostedrys og server gule ris, brød og resten af ostedrysset til.

Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.

Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.

Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.

Energiindhold for hele retten:

34290 kJ / 8196 kcal

Næringsindhold pr. 100g

621 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 27,7 % 10,1 g
Kulhydrat: 19,7 % 7,2 g
Fedt: 52,4 % 8,8 g
Alkohol: 0,2 %
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

2¼ kg Oksebov uden ben
50 g Smør
3 Auberginer i store tern (ca. 500 g)
4 Rødløg i store tern (ca. 300 g)
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber
1¼ liter Rødvin, fx rioja
Gule ris
25 g Smør
240 g Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
¼ tsk Safran (ca. 0,1 g)
4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
Ostedrys
400 g Salatost i tern - afdryppet
4 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dl Hakket frisk bredbladet persille
Tilbehør
300 g Speltbrød