Oksebov i rødvinssauce

Oksebov i rødvinssauce

60+ min
Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.

Sådan gør du

  • Fjern grove sener og hinder fra kødet og skær det i 12 store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grøntsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen og smag til.
Gule ris
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
Ostedrys
  • Mos salatosten og bland den med hvidløg, citronskal og persille. Kom ostedrysset i en skål.
  • Løft kød og grøntsager over i et stort, varmt fad og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt ostedrys og server gule ris, brød og resten af ostedrysset til.
Stegetid
  • Sæt retten i en kold ovn. Indstil på 175° - traditionel ovn og steg i ca. 4 timer.
Velbekomme!
Forbered i god tid

Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.

Tip

Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.

Drikkevarer

Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

34242 kJ / 8184 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 27,5 % 10 g
Kulhydrat: 19,8 % 7,2 g
Fedt: 52,5 % 8,8 g
Alkohol: 0,2 %
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Oksebov uden ben
2¼ kg
Smør
50 g
Auberginer i store tern (ca. 500 g)
3
Rødløg i store tern (ca. 300 g)
4
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Groft salt
1½ spsk
Friskkværnet peber
Rødvin, fx rioja
1¼ liter
Gule ris
Smør
25 g
Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
240 g
Safran (ca. 0,1 g)
¼ tsk
Vand
4½ dl
Groft salt
¾ tsk
Ostedrys
Arla Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg - afdryppet
400 g
Små knuste fed hvidløg
4
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk
Hakket frisk bredbladet persille
2 dl
Tilbehør
Speltbrød
300 g