Oksebov i rødvinssauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(63 vurderinger)

60+ min

Klassisk simreret med auberginer og rødløg. Som drys en variation over den italienske gremolata.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2¼ kg oksebov uden ben
  • 50 g smør
  • 3 auberginer i store tern (ca. 500 g)
  • 4 rødløg i store tern (ca. 300 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 1½ spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1¼ liter rødvin, fx rioja

Gule ris

  • 25 g smør
  • 240 g løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk safrantråde (ca. 0.1 g)
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt

Ostedrys

Tilbehør

  • 300 g speltbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern grove sener og hinder fra kødet og skær det i 12 store stykker. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun 3-4 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 3 min. i alt). Læg de brunede stykker kød i ovnens bradepande sammen med grøntsager og krydderier. Hæld rødvinen over og dæk bradepanden med alufolie. Steg retten midt i ovnen og smag til.

Gule ris

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og safrantråde i ca. 2 min. Tilsæt vand og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Ostedrys

Mos salatosten og bland den med hvidløg, citronskal og persille. Kom ostedrysset i en skål.

Løft kød og grøntsager over i et stort, varmt fad og hæld rødvinsskyen over. Pynt med lidt ostedrys og server gule ris, brød og resten af ostedrysset til.

Stegetid

Sæt retten i en kold ovn. Indstil på 175° - traditionel ovn og steg i ca. 4 timer.

Forbered i god tid

Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.

Tip

Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.

Drikkevarer

Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 27730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: