Oksebov i rødvinssauce kan tilberedes dagen før.
Det er en stor portion kød, men det svinder temmelig meget ved tilberedningen.
Kraftig rødvin, fx rioja crianza vil være god både i og til retten.
34242 kJ / 8184 kcal
620 kJ / 148 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 27,5 % | 10 g |
Kulhydrat: | 19,8 % | 7,2 g |
Fedt: | 52,5 % | 8,8 g |
Alkohol: | 0,2 % |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
Oksebov uden ben
|
2¼ kg |
---|---|
Smør
|
50 g |
Auberginer i store tern (ca. 500 g)
|
3 |
Rødløg i store tern (ca. 300 g)
|
4 |
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
1 dåse |
Groft salt
|
1½ spsk |
Friskkværnet peber
|
|
Rødvin, fx rioja
|
1¼ liter |
Smør
|
25 g |
---|---|
Løse ris, parboiled (ca. 3 dl)
|
240 g |
Safran (ca. 0,1 g)
|
¼ tsk |
Vand
|
4½ dl |
Groft salt
|
¾ tsk |
Arla Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg - afdryppet
|
400 g |
---|---|
Små knuste fed hvidløg
|
4 |
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
2 spsk |
Hakket frisk bredbladet persille
|
2 dl |
Speltbrød
|
300 g |
---|