Havregrynsbrød
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Havregrynsbrød, er en opskrift der giver et dejligt brød, der både er fedtfattigt og som smager lækkert. Perfekt til morgenbordet. Det flettede havregrynsbrød ser vældig flot ud, men det er nemt at lave. Havregrynsbrødet vil også gøre sig godt på et brunch- eller buffetbord.
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
4 dl
Mælk
|
|
1 dl
Yoghurt naturel
|
|
50 g
Gær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
100 g
Grovvalsede havregryn (ca. 2½ dl)
|
|
700 g
Hvedemel
|
Pensling
1
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Grovvalsede havregryn
|
---|
Sådan gør du
Havregrynsbrød
Hvis du bager brødet ved varmluft, kan du bage det sammen med noget andet, fx fiskelasagne, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn. Ca. ½ time ved 175° - varmluft ovn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14587 kJ / 3486 kcal
Næringsindhold pr. 100g
992 kJ / 237 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 12 % | 7 g |
Kulhydrat: | 70,2 % | 41 g |
Fedt: | 17,8 % | 4,8 g |