Havregrynsbrød

Havregrynsbrød

60+ min
Fryseegnet
Havregrynsbrød, er en opskrift der giver et dejligt brød, der både er fedtfattigt og som smager lækkert. Perfekt til morgenbordet. Det flettede havregrynsbrød ser vældig flot ud, men det er nemt at lave. Havregrynsbrødet vil også gøre sig godt på et brunch- eller buffetbord.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - varmluft ovn.

Havregrynsbrød
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 3 stykker og tril hvert stykke ca. 1 meter langt. Flet dem sammen til en fletning. Form fletningen til en stor "snegl" på en plade med bagepapir.
  • Lad brødet efterhæve ca. ½ time. Pensl det med æg og drys havregryn over.
  • Bag brødet nederst i ovnen.
Klimatip

Hvis du bage brødet ved varmluft, kan du bage det sammen med noget andet, fx fiskelasagne, så du fylder ovnen op. Regn med at sænke temperaturen 20-25° når du går fra traditionel ovn til varmluft ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14587 kJ / 3486 kcal

Næringsindhold pr. 100g

992 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 12 % 7 g
Kulhydrat: 70,2 % 41 g
Fedt: 17,8 % 4,8 g
Mere inspiration

Mere lækker brødinspiration.

Ingredienser

Smør
50 g
Mælk
4 dl
Yoghurt naturel
1 dl
Gær
50 g
Groft salt
2 tsk
Sukker
2 tsk
Grovvalsede havregryn (ca. 2½ dl)
100 g
Hvedemel
700 g
Pensling
Sammenpisket æg
1
Pynt
Grovvalsede havregryn