Havregrynsbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Havregrynsbrød, er en opskrift der giver et dejligt brød, der både er fedtfattigt og som smager lækkert. Perfekt til morgenbordet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 50 g gær
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 100 g grovvalsede havregryn (ca. 2½ dl)
  • 700 g hvedemel

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg
  • grovvalsede havregryn

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og tril hvert stykke ca. 1 meter langt. Flet dem sammen til en fletning. Form fletningen til en stor "snegl" på en plade med bagepapir. Lad det efterhæve ca. ½ time. Pensl brødet med æg og drys havregryn over. Bag brødet nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14788 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag