Hjemmebagte tortillas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Det lyder måske lidt besværligt at skulle bage sine egne tortillas, men det er umagen værd! De smager nemlig helt anderledes end de købte, bl.a. fordi der er majsmel i - og så er de både nemme og hurtige at lave.

Ingredienser

8 store eller 16 små tortillas

Antal portioner
  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 8 eller 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter for de små og ca. 22 cm i diameter for de store). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Tip

Er dejen blevet for tør, kan du tilsætte lidt mere vand.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 14 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print