Hjemmebagte tortillas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Det lyder måske lidt besværligt at skulle bage sine egne tortillas, men det er umagen værd! De smager nemlig helt anderledes end de købte, bl.a. fordi der er majsmel i - og så er de både nemme og hurtige at lave.

Ingredienser

8 store eller 16 små tortillas

Antal portioner

  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 8 eller 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter for de små og ca. 22 cm i diameter for de store). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Tip

Er dejen blevet for tør, kan du tilsætte lidt mere vand.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print