Hjemmebagte tortillas

Hjemmebagte tortillas

30 min
Det er ikke svært at lave tortillas - og det er helt sikkert umagen værd! Hjemmelavede tortillas smager nemlig helt anderledes end de købte, bl.a. fordi der er majsmel i. Tortillas er oplagte, når du har lyst til mexicansk mad, men de er også skønne at have på lager, når der skal ryddes op i køleskabet. Du kan fylde dine tortillas med alverdens herligheder, spice op med ost og salat, og så har du hurtigt et skønt måltid. Tortillas er både nemme og hurtige at lave - så prøv dig frem til dit yndlingsfyld.
Mere inspiration

Mere mexicansk inspiration ...

Velbekomme!
Tips

Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme. Hvis du skal bage mange tortillas, så kan du holde dem varme og bløde i et viskestykke og læg dem fx i et ildfast fad i en 75-100 grader varm ovn.

Tilberedningstip

Du kan bruge en tortillapresse, så får du runde, ensartede tortillas. Men samme fine resultat kan også opnås hvis du triller runde kugler og presser dem let med håndfladen, og derefter ruller dem ud med en kagerulle.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4914 kJ / 1174 kcal

Næringsindhold pr. 100g

943 kJ / 225 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 9,3 % 5,1 g
Kulhydrat: 75,9 % 42,1 g
Fedt: 14,8 % 3,8 g

Ingredienser