Hjemmebagte tortillas
Det er ikke svært at lave tortillas - og det er helt sikkert umagen værd! Hjemmelavede tortillas smager nemlig helt anderledes end de købte, bl.a. fordi der er majsmel i. Tortillas er oplagte, når du har lyst til mexicansk mad, men de er også skønne at have på lager, når der skal ryddes op i køleskabet. Du kan fylde dine tortillas med alverdens herligheder, spice op med ost og salat, og så har du hurtigt et skønt måltid. Tortillas er både nemme og hurtige at lave - så prøv dig frem til dit yndlingsfyld.
Ingredienser
Dej til tortillas
225 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
75 g
Majsmel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
1 spsk
Olie
|
|
2 dl
Vand - lillefingervarmt
|
Sådan gør du
Dej til tortillas
Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme. Hvis du skal bage mange tortillas, så kan du holde dem varme og bløde i et viskestykke og læg dem fx i et ildfast fad i en 75-100 grader varm ovn.
Du kan bruge en tortillapresse, så får du runde, ensartede tortillas. Men samme fine resultat kan også opnås hvis du triller runde kugler og presser dem let med håndfladen, og derefter ruller dem ud med en kagerulle.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4868 kJ / 1163 kcal
Næringsindhold pr. 100g
934 kJ / 223 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 8,3 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 75,9 % | 41,7 g |
Fedt: | 15,8 % | 4 g |