Tacos med oksekød

Tacos med oksekød

60+ min
Tacos er en streetfood klassisker og laves typisk med en slags fyld og let topping. Disse tacos består af små, hjemmebagte tortillas, pulled oksekød og en frisk guacamole. De små tortillas er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd! Du kan forberede både pulled oksekød og tortillas i god tid, du skal blot lune det hele inden du samler dine tacos!

Sådan gør du

Pulled oksekød
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande.
  • Brun kødet ca. 2 min. på hver side. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog kødet ca. 5 timer ved svag varme og under låg.
  • Tag kødet op og riv det fra hinanden med gafler, så det bliver trevlet.
Små tortillas - 16 stk
  • Bland alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt olie og derefter vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tør. Lad dejen hvile 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig.
  • Del dejen i 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter).
  • Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en ad gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte.
  • Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.
Guacamole
  • Del avocadoerne på langs, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Mos det med en gaffel.
  • Del tomaten og fjern kernerne. Hak resten af tomaten i små tern og vend dem sammen med avocadomosen og resten af ingredienserne.
  • Smag til og stil guacamolen tildækket i køleskabet til servering.
Ved serveringen
  • Server de lune tortillas med oksekød, guacamole, fraiche og revet ost. Pynt med koriander og chili.

Server evt. fintsnittet iceberg salat til - det både smager godt og giver ekstra fylde. I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter). Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme.

Energiindhold for hele retten:

14123 kJ / 3375 kcal

Næringsindhold pr. 100g

763 kJ / 182 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 17,2 % 7,7 g
Kulhydrat: 31,9 % 14,3 g
Fedt: 50,9 % 10,5 g
Mere inspiration

Prøv lækre tortillas - her med krydret kylling.

Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Pulled oksekød
15 g Smør
500 g Oksebov uden ben
1 Pilsnerøl (33 cl)
3 Knuste fed hvidløg
2 spsk Koncentreret kalvefond
1 spsk Flydende honning
1 spsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Stødt spidskommen
2 tsk Stødt koriander
2 tsk Stødt chili
½ tsk Groft salt
Små tortillas - 16 stk
225 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
75 g Majsmel
1 tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver
1 spsk Olie
2 dl Vand - lillefingervarmt
Guacamole
2 Avocadoer (ca. 400 g)
1 Tomat (ca. 100 g)
2 Knuste små fed hvidløg
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Finthakket rød chilipeber
½ tsk Groft salt
Tilbehør
2 dl Fraiche
1 dl Revet cheddar- og maasdammerost (ca. 2 dl)
Pynt
Frisk koriander
Frisk røde chilipebre