Tacos med oksekød
60+ min

Tacos med oksekød

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tacos med oksekød

I Mexico er tacos "streetfood". Der er skallerne dog ikke sprøde, som dem vi køber herhjemme, men derimod små nybagte bløde tortillas med varierende fyld. Tortillaerne er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd!

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 500 g oksebov uden ben
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 3 knuste fed hvidløg
  • 2 spsk koncentreret kalvefond
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt chili
  • ½ tsk groft salt

Guacamole

  • 2 avocadoer (ca. 400 g)
  • 1 tomat (ca. 100 g)
  • 2 knuste små fed hvidløg
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt

Små tortillas - 16 stk

  • 150 g minut polenta (forkogt, groftmalet majsmel)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 15 g smør
  • 2 dl vand - lillefingervarmt

Tilbehør

Pynt

  • friske korianderblade
  • frisk røde chilipebre

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande. Brun kødet ca. 2 min. på hver side. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog kødet ca. 5 timer ved svag varme og under låg. Tag kødet op og riv det fra hinanden med gafler, så det bliver trevlet.

Guacamole

Del avocadoerne på langs, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Mos det med en gaffel. Del tomaten og fjern kernerne. Hak resten af tomaten i små tern og vend dem sammen med avocadomosen og resten af ingredienserne. Smag til og stil guacamolen tildækket i køleskabet til servering.

Små tortillas - 16 stk

Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Tilsæt vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Del dejen i 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter). Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en af gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte. Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.

Server de lune tortillas med oksekød, guacamole, fraiche og revet ost. Pynt med koriander og chili.

Tips

Server evt. fintsnittet iceberg salat til - det både smager godt og giver ekstra fylde. I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 47 %
Print