Tacos med oksekød
Tacos er en streetfood klassisker og laves typisk med en slags fyld og let topping. Disse tacos består af små, hjemmebagte tortillas, pulled oksekød og en frisk guacamole. De små tortillas er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd! Du kan forberede både pulled oksekød og tortillas i god tid, du skal blot lune det hele inden du samler dine tacos!
Ingredienser
Pulled oksekød
15 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Oksebov uden ben
|
|
1
Pilsnerøl (33 cl)
|
|
3
Knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Koncentreret kalvefond
|
|
1 spsk
Flydende honning
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
2 tsk
Stødt chili
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Små tortillas - 16 stk
225 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
75 g
Majsmel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
|
1 spsk
Olie
|
|
2 dl
Vand - lillefingervarmt
|
Guacamole
2
Avocadoer (ca. 400 g)
|
|
---|---|
1
Tomat (ca. 100 g)
|
|
2
Knuste små fed hvidløg
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost (ca. 2 dl)
|
Pynt
Frisk koriander
|
|
---|---|
Frisk røde chilipebre
|
Sådan gør du
Pulled oksekød
Små tortillas - 16 stk
Guacamole
Ved serveringen
Server evt. fintsnittet iceberg salat til - det både smager godt og giver ekstra fylde. I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter). Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14948 kJ / 3573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
787 kJ / 188 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 17,7 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 30,3 % | 14 g |
Fedt: | 52 % | 11,1 g |
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.