Tacos med oksekød

Tacos med oksekød

60+ min
Tacos er en streetfood klassisker og laves typisk med en slags fyld og let topping. Disse tacos består af små, hjemmebagte tortillas, pulled oksekød og en frisk guacamole. De små tortillas er hurtige at lave og helt bestemt arbejdet værd! Du kan forberede både pulled oksekød og tortillas i god tid, du skal blot lune det hele inden du samler dine tacos!

Sådan gør du

Pulled oksekød
  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en sauterpande.
  • Brun kødet ca. 2 min. på hver side. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Kog kødet ca. 5 timer ved svag varme og under låg.
  • Tag kødet op og riv det fra hinanden med gafler, så det bliver trevlet.
Små tortillas - 16 stk
  • Bland alle tørre ingredienser i en skål. Tilsæt olie og derefter vand lidt ad gangen og saml dejen. Dejen må hverken være klistret eller tør. Tilsæt lidt mere vand, hvis dejen er for tør. Lad dejen hvile 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig.
  • Del dejen i 16 stykker og rul dem til tynde tortillas (ca. 15 cm i diameter).
  • Lad en pande blive godt varm. Bag tortillaerne en ad gangen ved kraftig varme ca. ½ min. på hver side - til de er gennembagte.
  • Hold dem lune i et viskestykke indtil serveringen.
Guacamole
  • Del avocadoerne på langs, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Mos det med en gaffel.
  • Del tomaten og fjern kernerne. Hak resten af tomaten i små tern og vend dem sammen med avocadomosen og resten af ingredienserne.
  • Smag til og stil guacamolen tildækket i køleskabet til servering.
Ved serveringen
  • Server de lune tortillas med oksekød, guacamole, fraiche og revet ost. Pynt med koriander og chili.
Mere inspiration

Prøv lækre tortillas - her med krydret kylling.

Velbekomme!
Tips

Server evt. fintsnittet iceberg salat til - det både smager godt og giver ekstra fylde. I stedet for små tortillas kan du bage 8 store tortillas (ca. 22 cm i diameter). Det er nemmest at arbejde med dejen, når den har hvilet 10-15 min. så glutenstrukturen kan udvikle sig, men er du sulten, kan du godt rulle den ud med det samme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14368 kJ / 3434 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 16,4 % 7,5 g
Kulhydrat: 31,4 % 14,4 g
Fedt: 52,2 % 10,9 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Pulled oksekød
Smør
15 g
Oksebov uden ben
500 g
Pilsnerøl (33 cl)
1
Knuste fed hvidløg
3
Koncentreret kalvefond
2 spsk
Flydende honning
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Stødt spidskommen
2 tsk
Stødt koriander
2 tsk
Stødt chili
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Små tortillas - 16 stk
Hvedemel (ca. 2½ dl)
225 g
Majsmel
75 g
Groft salt
1 tsk
Bagepulver
½ tsk
Olie
1 spsk
Vand - lillefingervarmt
2 dl
Guacamole
Avocadoer (ca. 400 g)
2
Tomat (ca. 100 g)
1
Knuste små fed hvidløg
2
Friskpresset limesaft
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
2 dl
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer (ca. 2 dl)
1 dl
Pynt
Frisk koriander
Frisk røde chilipebre