Sesamkylling

30 min
Sesamkylling

Lækker sesamkylling, der knaser skønt. Hertil en super nem krydret couscoussalat med agurk, lime, mynte og ingefær.

Ingredienser

Couscoussalat

200 g Couscousgryn (ca. 2½ dl)
½ tsk Groft salt
2½ dl Kogende vand
2 Limefrugter (usprøjtet)
200 g Hytteost
2 Agurker i tern (ca. 600 g)
1 dl Hakkede mynteblade
3 spsk Fintrevet frisk ingefær

Sesamkylling

2 Store kyllingefileter (ca. 400 g)
½ tsk Groft salt
2 spsk Sød chilisauce
1 dl Sesamfrø
25 g Smør

Pynt

Mynteblade

Tilbehør

Sød chilisauce

Sådan gør du

Couscoussalat

  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Riv den grønne skal fint af limefrugterne og pres saften.
  • Vend hytteost, agurk, mynteblade, ingefær, limeskal og -saft i couscousgrynene. Stil couscoussalaten tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.

Sesamkylling

  • Flæk kyllingefileterne på langs til 4 stykker kød. Drys kødet med salt og vend det først i chilisauce og derefter i sesamfrø.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på 3 sider. Steg dem derefter ved svag varme i ca. 14 min. - vend af og til.
  • Læg de 4 stykker sesamkylling på et fad og drys sesamfrøene fra panden over. Server med couscoussalat og chilisauce.
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

https://www.arla.dk/opskrifter/sesamkylling/