Sesamkylling
45 min

Sesamkylling

Lækker kylling med sesam. Du kan også prøve at udskifte sesamfrøene med sorte sesamfrø.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sesamkylling

Lækker kylling med sesam. Du kan også prøve at udskifte sesamfrøene med sorte sesamfrø.

Antal portioner
  • 1 dl mild mangochutney
  • 4 kyllingefileter
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl sesamfrø
  • 25 g smør

Chutneysauce

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)
  • 300 g porrer
  • mangochutney

Fremgangsmåde:

Hak mangochutneyen og tag 1 spsk fra til pensling af kødet. Pensl kyllingefileterne og drys dem med salt og peber. Vend til sidst kyllingestykkerne i sesamfrø. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingefileterne ved svag varme ca. 12 min. - vend dem af og til. Tag panden af varmen og lad kyllingestykkerne hvile tildækket i ca. 5 min.

Chutneysauce

Skær hvert æble i 4 kvarte og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i små tern. Bring Hvid MælkeSauce i kog i en tykbundet gryde sammen med æbletern, resten af mangochutneyen, karry, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Kom ris og chutneysauce i varme skåle. Anret de sesampanerede kyllingefileter sammen med porrerne i et stort, varmt fad.

Mad til i morgen

Chutneysaucen kan fint varmes op igen. Server den evt. som tilbehør til stegte svinekoteletter sammen med nudler eller ris.

De sesampanerede kyllingefileter kan bruges kolde som pålæg.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %
Print