Sesamkylling

Sesamkylling

30 min
Lækker sesamkylling, der knaser skønt. Hertil en super nem krydret couscoussalat med agurk, lime, mynte og ingefær.

Sådan gør du

Couscoussalat
  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Riv den grønne skal fint af limefrugterne og pres saften.
  • Vend hytteost, agurk, mynteblade, ingefær, limeskal og -saft i couscousgrynene. Stil couscoussalaten tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Sesamkylling
  • Flæk kyllingefileterne på langs til 4 stykker kød. Drys kødet med salt og vend det først i chilisauce og derefter i sesamfrø.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingefileterne ca. 1 min. på 3 sider. Steg dem derefter ved svag varme i ca. 14 min. - vend af og til.
  • Læg de 4 stykker sesamkylling på et fad og drys sesamfrøene fra panden over. Server med couscoussalat og chilisauce.
Mere inspiration

Dejlig kyllingeret med smag af østen....

Butter chicken
1 time
Butter chicken
(25)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9004 kJ / 2152 kcal

Næringsindhold pr. 100g

465 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 29,5 % 8,1 g
Kulhydrat: 40,3 % 11 g
Fedt: 30,2 % 3,8 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Couscoussalat
Couscousgryn (ca. 2½ dl)
200 g
Groft salt
½ tsk
Kogende vand
2½ dl
Limefrugter (usprøjtet)
2
200 g
Agurker i tern (ca. 600 g)
2
Hakkede friske mynteblade
1 dl
Fintrevet frisk ingefær
3 spsk
Sesamkylling
Store kyllingefileter (ca. 400 g)
2
Groft salt
½ tsk
Sød chilisauce
2 spsk
Sesamfrø
1 dl
Smør
25 g
Pynt
Friske mynteblade
Tilbehør
Sød chilisauce