Sesamkylling

Bedømmelse

(25 vurderinger)

45 min

Lækker kylling med sesam. Du kan også prøve at udskifte sesamfrøene med sorte sesamfrø.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl mild mangochutney
  • 4 kyllingefileter
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl sesamfrø
  • 25 g smør

Chutneysauce

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled, fx basmatiris (ca. 4 dl)
  • 300 g porrer
  • mild mangochutney

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak mangochutneyen og tag 1 spsk fra til pensling af kødet. Pensl kyllingefileterne og drys dem med salt og peber. Vend til sidst kyllingestykkerne i sesamfrø. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingefileterne ved svag varme ca. 12 min. - vend dem af og til. Tag panden af varmen og lad kyllingestykkerne hvile tildækket i ca. 5 min.

Chutneysauce

Skær hvert æble i 4 kvarte og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i små tern. Bring Hvid MælkeSauce i kog i en tykbundet gryde sammen med æbletern, resten af mangochutneyen, karry, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Kom ris og chutneysauce i varme skåle. Anret de sesampanerede kyllingefileter sammen med porrerne i et stort, varmt fad.

Mad til i morgen

Chutneysaucen kan fint varmes op igen. Server den evt. som tilbehør til stegte svinekoteletter sammen med nudler eller ris.

De sesampanerede kyllingefileter kan bruges kolde som pålæg.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: