Spidskåls-tacos med kylling og avocado

Spidskåls-tacos med kylling og avocado

35 min
Vild med spidskål? Så skal du prøve disse spidskåls-tacos med kylling og hytteost. Så nemt - så lækkert. Tacos af spidskål er en smuk og indbydende ret. Normalt bruger man tacoskaller til at holde på fyldet, men vi har valgt at bruge kålsblade til at wrappe fyldet af kylling, avocado, hytteost og kerner. Det giver en lidt lettere ret og på den måde får du masser af de sunde grøntsager og ikke mindst dejlig sprød spidskål.

Sådan gør du

Rug
  • Kog perlerugen eller quinoaen efter anvisningen på emballagen.
Stegt kylling
  • Lad olien blive varm i en pande.
  • Tilsæt karry og brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side i karryolien.
  • Steg det derefter ved svag varme i ca. 5 min. - vend af og til.
  • Drys med salt, tag kødet op og hold det varmt.
Tacos af spidskål
  • Læg spidskålsbladene på et stort fad.
  • Fyld op med perlerug eller quinoa, stegt kylling, hytteost, avocado og syltede rødløg.
  • Pynt med krydderurter og sesamfrø og server.
Tips

Vend avocadoskiverne med lidt eddike eller limesaft, med mindre du skærer den ud lige før serveringen. Du kan servere de fyldte tacos i tortillapandekager i stedet for kålblade.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7352 kJ / 1757 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 31,2 % 8,5 g
Kulhydrat: 41,2 % 11,2 g
Fedt: 27,6 % 3,5 g
Mere inspiration

Syltede rødløg kan købes på glas, men det er også nemt at syltede dem selv.

Syltede rødløg
15 min
Syltede rødløg
(281)
Relateret video
Spidskåls-tacos med kylling og avocado

Ingredienser

Rug
Perlerug eller quinoa (ca. dl)
175 g
Stegt kylling
Olie
1 spsk
Karry
1 tsk
Kyllingefilet i mindre stykker
400 g
Groft salt
1 tsk
Tacos af spidskål
8 blade af spidskål (ca. 325 g)
Hytteost
250 g
Moden avocado i tynde skiver (ca. 125 g)
1
Syltede rødløg
1 dl
Pynt
Krydderurter, fx brøndkarse
Sorte sesamfrø