Frisk kyllingesalat med chili

Bedømmelse

(23 vurderinger)

60+ min

Frisk kyllingesalat med chili er en frisk og fedtfattig opskrift med kylling, bladselleri og yoghurt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kylling
  • 3 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 2 skyllede, upillede zittauerløg
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 1 spsk groft salt

Kyllingesalat

  • ¼ liter skyllet friséesalat
  • 8 skiver ristet groft flute

Pynt

  • top af bladselleri

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens kyllingen og kom den i en gryde med vand, laurbærblade, løg, peber og salt. Bring det i kog og lad kyllingen koge i ca. 50 min. Tag kyllingen op og lad den køle af. Pil kødet i mindre stykker og kom dem i en skål.

Kyllingesalat

Skær bladselleri i skiver og æble i tern. Vend det sammen med kylling, chili, yoghurt, limesaft, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Læg salaten på de ristede flutesskiver. Fordel halvdelen af kyllingesalaten herpå. Drys med peber og pynt med bladselleritop. Server straks.

Tips

Hvis du ønsker kyllingesalaten mere spicy kan du bruge mere grøn chili (det er i de hvide vægge meget af styrken sidder)

Resten af kyllingesalaten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 3 dage.

I stedet for at koge en kylling kan du stege eller koge nogle kyllingefileter.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,9 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 25 %

Kilde: