Frisk kyllingesalat med chili

Frisk kyllingesalat med chili

60+ min
Her er nem og lækker opskrift på kyllingesalat med chili - som er måde har smag med bik, er frisk g består af kylling, æble, bladselleri og yoghurt. Brug kyllingesalaten på et stykke brød som tapas, forret - eller i madpakken.

Sådan gør du

  • Rens kyllingen og kom den i en gryde med vand, laurbærblade, løg, peber og salt. Bring det i kog og lad kyllingen koge i ca. 50 min.
  • Tag kyllingen op og lad den køle af. Pil kødet i mindre stykker og kom dem i en skål.
  • Skær bladselleri i skiver og æble i tern. Vend det sammen med kylling, chili, yoghurt, limesaft, salt og peber. Smag til.
  • Læg salaten på de ristede flutesskiver. Fordel halvdelen af kyllingesalaten herpå.
  • Drys med peber og pynt med bladselleritop. Server straks.

Hvis du ønsker kyllingesalaten mere spicy kan du bruge mere grøn chili (det er i de hvide vægge meget af styrken sidder) Resten af kyllingesalaten kan holde sig tildækket i køleskabet i ca. 3 dage. I stedet for at koge en kylling kan du stege eller koge nogle kyllingefileter.

Energiindhold for hele retten:

7332 kJ / 1752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

169 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 27,3 % 2,7 g
Kulhydrat: 33,3 % 3,3 g
Fedt: 39,4 % 1,8 g
Mere inspiration

Prøv en klassisk hjemmelavet kyllingesalat.

Kyllingesalat
25 min
Kyllingesalat
(1)

Ingredienser

1 Kylling
3 liter Vand
2 Laurbærblade
2 Skyllede, upillede løg
1 spsk Sorte peberkorn
1 spsk Groft salt
Kyllingesalat
1 stilk Bladselleri med top
1 Syrligt æble, fx pink lady
1½ tsk Finthakket grøn chilipeber
2 dl Græsk yoghurt
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ liter Salat, fx frisé
8 skiver Ristet groft flute
Pynt
Top af bladselleri
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk