Pasta med kylling
Ny

Pasta med kylling

30 min
Pasta med kylling er en nem hverdagsklassiker. Med denne opskrift får du en lækker og cremet pastaret som vil falde i hele familiens smag. Vi bruger champignon, frisk spinat og cherrytomater, men man kan sagtens bruge andre grøntsager hvis man har nogle, som trænger til at blive spist. Prøv evt. med blomkål, rød peberfrugt, broccoli eller gulerødder. Velbekomme.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-kylling/

Sådan gør du

Pasta
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt pasta og kog den 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Tag et par dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Kylling
  • Vend imens kyllingen med salt.
  • Lad smørret blive gyldent i en dyb sauterpande og brun kødet i ca. 2 min. på hver side ved høj varme. Tag kyllingen af varmen.
  • Steg champignon, løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt madlavningsfløde, ½ dl kogevand og salt. Bring retten i kog og lad den simre i ca. 5 min.
  • Tilsæt kylling, ost og fintrevet skal af citronen.
  • Vend halvdelen af spinaten i til det falder sammen. Gentag med resten af spinaten.
  • Tilsæt den afdryppede pasta og tomaterne. Kog pastaretten under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt evt lidt mere kogevand. Server pastaretten med ost og friskkværnet peber.

Der er masser af muligheder for at variere pastaretten - brug fx de grøntsager du allerede har. Har du brug for et sprødt drys er røgede hakkede mandler et godt tilbehør. Retten kan også spices op med chili - både i frisk og tørret udgave.

Energiindhold for hele retten:

18815 kJ / 4497 kcal

Næringsindhold pr. 100g

385 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 25,9 % 5,9 g
Kulhydrat: 48,6 % 11 g
Fedt: 25,5 % 2,7 g
Mere inspiration

Alt-i-én gryde opskrift for hele familien.

Ingredienser

Pasta
2½ liter Vand
2½ tsk Groft salt
300 g Tørret fuldkornspasta, fx skruer
Kylling
300 g Kyllingeinderfileter
¾ tsk Groft salt
20 g Smør
200 g Champignoner i kvarte
1 Finthakket løg
2 Finthakkede fed hvidløg
2 dl Madlavningsfløde
1½ tsk Groft salt
50 g Fintrevet Parmigiano Reggiano
1 Citron (usprøjtet)
200 g Frisk spinat
200 g Halverede cherrytomater
Topping
50 g Parmigiano Reggiano i tynde flager
Friskkværnet peber
Indkluderet i opskriften