Spaghetti med kylling og tomatsauce
30 min

Spaghetti med kylling og tomatsauce

En populær pastaret med tomat og kylling. Helt enkel men fuld af dejlig smag.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Spaghetti med kylling og tomatsauce

En populær pastaret med tomat og kylling. Helt enkel men fuld af dejlig smag.

Antal portioner
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 400 g tørret hvid pasta, fx spaghetti
  • 10 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter i ca. 3 cm skrå stykker
  • ½ tsk groft salt

Tomatsauce

  • 2 dåser flåede tomater (ca. 400 g)
  • 1½ spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g fintrevet parmesanost

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet i ca. 5 min. Tag det op og drys med salt.

Tomatsauce

Kom tomater med væde i panden og del tomaterne i halve. Tilsæt rosmarin, sukker, salt og peber. Kog saucen ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Kom kyllingekød og tomatsauce i gryden med den afdryppede spaghetti. Vend godt rundt, varm retten igennem og smag til.

Hæld spaghetti med kylling og tomatsauce i en varm skål og server straks sammen med revet ost.

Tips

Flåede tomater kan erstattes af cherrytomater fra dåse.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 15 %
Print