Pastasalat

Pastasalat

30 min
Lækker pastasalat med masser af smag. Denne opskrift er nem at lave og består af fuldkornspasta, tomat, peberfrugt og majs, en dejlig cremet dressing og bacon på toppen. Hjemmelavet pastasalat er skøn både nylavet og dagen efter på frokostbordet, til picnic eller i madpakken. Du kan variere salaten med pasta på et utal af måder - vælg dine yndlingssmage eller tøm køleskabet. Bare du har pasta, grøntsager og ost på lager, kan du hurtigt mixe en pastasalat sammen.

Sådan gør du

Pastasalat
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen i 11-12 min., til den er mør uden at være blød. Tag ½ dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte.
  • Rør friskost og den halve dl kogevand sammen i gryden, til osten er smeltet.
  • Vend den afdryppede pasta i osten sammen med grøntsager, basilikum (gem lidt til pynt), salt og peber. Smag til og stil pastasalaten tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Læg imens baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde.
  • Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
  • Kom pastasalaten i en skål. Drys bacon over, pynt med basilikum og server salaten sammen med lune naanbrød.

Server evt. stykker af stegt kyllingefilet i pastasalaten. Er der pastasalat tilovers er den god at tage med i madpakken.

Energiindhold for hele retten:

10712 kJ / 2560 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 16 % 5 g
Kulhydrat: 48,9 % 15,4 g
Fedt: 35,1 % 5,1 g
Mere inspiration

Lyst til en anden dejlig pastasalat?

Pastasalat med ost
30 min
Pastasalat med ost
(14)
Relateret video
Gulerods-'bacon'

Gulerods-'bacon' smager naturligvis ikke som bacon, men det ligner til forveksling pg kan bruges som topping på supper, salater eller i en vegetarisk sandwich.

Ingredienser

Pastasalat
2 liter Vand
2 tsk Groft salt
250 g Tørret fuldkornspasta, fx skruer
200 g Pikant flødeost
2 Røde peberfrugter i tern (ca. 300 g)
250 g Cherrytomater i halve
250 g Optøede, frosne majs (ca. g)
1 dl Strimlede basilikumblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
16 skiver Bacon (ca. 250 g)
Tilbehør
200 g Lune naanbrød, evt. fuldkorn
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk