Kyllingesatay med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas....man kan næsten høre suset i palmerne ved en hvid tropestrand...

Ingredienser

Antal portioner

  • 16 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange

Sataysauce

  • 3 spsk peanutbutter
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk kogende vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk sukker
  • 4 rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
  • ½ frisk ananas (ca. ½ kg)
  • 2 tsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.

Sataysauce

Rør peanutbutter glat med sojasauce, vand, limesaft og sukker.

Skær kyllingefileterne i tern og vend dem med sataysaucen. Lad dem marinere i mindst ½ time, men gerne længere - op til 10 timer.

Befri den friske ananas for skræl og den hårde streng i midten. Skær ananaskødet i tern og fordel dem sammen med kylling på bambusspyddene. Pensl let med olie. Grill de små spyd gyldne på en varm grillpande, ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 min.

Server med agurkestave, cremefraiche, chilisauce og brød.

Tips

Du kan også smage sataysaucen til med lidt knust hvidløg.
I stedet for en grillpande kan du bruge havegrillen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Victoria, Australia

En fyldig hvidvin på chardonnay-druen gerne fra fx Australien vil fungere rigtig godt til denne fyldige, krydrede ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling