Kyllingesatay med ananas

Bedømmelse

(23 vurderinger)

60+ min

Lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas....man kan næsten høre suset i palmerne ved en hvid tropestrand...

Ingredienser

Antal portioner
  • 16 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange

Sataysauce

  • 3 spsk peanutbutter
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk kogende vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk sukker
  • 4 rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
  • ½ frisk ananas (ca. ½ kg)
  • 2 tsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.

Sataysauce

Rør peanutbutter glat med sojasauce, vand, limesaft og sukker.

Skær kyllingefileterne i tern og vend dem med sataysaucen. Lad dem marinere i mindst ½ time, men gerne længere - op til 10 timer.

Befri den friske ananas for skræl og den hårde streng i midten. Skær ananaskødet i tern og fordel dem sammen med kylling på bambusspyddene. Pensl let med olie. Grill de små spyd gyldne på en varm grillpande, ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 min.

Server med agurkestave, cremefraiche, chilisauce og brød.

Tips

Du kan også smage sataysaucen til med lidt knust hvidløg.
I stedet for en grillpande kan du bruge havegrillen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Victoria, Australia

En fyldig hvidvin på chardonnay-druen gerne fra fx Australien vil fungere rigtig godt til denne fyldige, krydrede ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling