Kyllingesatay

Kyllingesatay

35 min
Kyllingesatay er lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas. Vi har gjort det nemt ved at bruge den samme base af bl.a. peanutbutter, sojasauce, ingefær og lime til både marinade og dressing til de delikate kyllingesatayspyd. Til opskriften her bliver der serveret salat og ris, men kyllingesatayspyddene egner sig også fint på en buffet. Du kan servere kyllingesatay året rundt og måske føle dig hensat til en hvid tropestrand med sus i palmerne, både sommer og vinter.

Sådan gør du

Sataymarinade og -sauce
  • Rør peanutbutter glat med sojasauce lidt efter lidt.
  • Rør ingefær, limesaft og honning i.
  • Del i 2 portioner og vend olie i den ene portion til marinade og fraiche i den anden til sauce.
  • Kom sataymarinaden i en frysepose og stil sataysaucen tildækket i køleskabet til serveringen.
Kyllingesatay
  • Skær hver kyllingefilet i 12 tern (48 i alt), kom dem i sataymarinaden og massér marinaden godt ind i kødet.
  • Befri den friske ananas for skræl og den hårde streng i midten.
  • Skær ananaskødet i 48 tern og fordel dem sammen med den marinerede kylling på bambusspyddene - 4 af hver slags på hvert spyd.
  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Grill satayspyddene ca. 4 min. på hver side, eller til kyllingen er gennemstegt. Drys med salt.
Ved servering af kyllingesatay
  • Bland agurk og løg og server grøntsagerne sammen med de lune satayspyd, nykogte ris, sataysauce og sød chilisauce.
Mere inspiration

Værs'go....her er flere lækre spyd med kylling.

Kyllingespyd
30 min
Kyllingespyd
(22)
Velbekomme!
Tips

Du kan også smage sataysaucen til med lidt finthakket hvidløg. I stedet for en grillpande kan du bruge havegrillen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11622 kJ / 2778 kcal

Næringsindhold pr. 100g

547 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20,7 % 6,7 g
Kulhydrat: 52,9 % 17 g
Fedt: 26,4 % 3,9 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Sataymarinade og -sauce
Grov peanutbutter
4 spsk
Sojasauce
1 dl
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Friskpresset limesaft
4 spsk
Flydende honning
1 spsk
Kyllingesatay
Rensede kyllingefileter (ca. 400 g)
4
Frisk ananas (ca. 500 g)
½
Tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
12
Groft salt
¾ tsk
Tilbehør
Agurk i tern (ca. 300 g)
1
Rødløg i tynde strimler (ca. 75 g)
1
Løse ris, parboiled - koges
240 g
Sød chilisauce
1 dl