Kyllingesatay med ananas

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Lækre spyd med stegt marineret kylling og saftig ananas....man kan næsten høre suset i palmerne ved en hvid tropestrand...

Ingredienser

Antal portioner

  • 16 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange

Sataysauce

  • 3 spsk peanutbutter
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk kogende vand
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 tsk sukker
  • 4 rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
  • ½ frisk ananas (ca. ½ kg)
  • 2 tsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.

Sataysauce

Rør peanutbutter glat med sojasauce, vand, limesaft og sukker.

Skær kyllingefileterne i tern og vend dem med sataysaucen. Lad dem marinere i mindst ½ time, men gerne længere - op til 10 timer.

Befri den friske ananas for skræl og den hårde streng i midten. Skær ananaskødet i tern og fordel dem sammen med kylling på bambusspyddene. Pensl let med olie. Grill de små spyd gyldne på en varm grillpande, ca. 4 min. på hver side. Drys med salt og lad spyddene hvile tildækket i ca. 10 min.

Server med agurkestave, cremefraiche, chilisauce og brød.

Tips

Du kan også smage sataysaucen til med lidt knust hvidløg.
I stedet for en grillpande kan du bruge havegrillen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Victoria, Australia

En fyldig hvidvin på chardonnay-druen gerne fra fx Australien vil fungere rigtig godt til denne fyldige, krydrede ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling