Tandoori kylling med mangosalat
&format=webp)
Tandoori kylling er en spændende indisk inspireret ret med kylling og ris og det karaterisktiske tandoori krydderi. Tandoori krydderiet er et blandingskrydderi af bl.a. spidskommen, kardemomme, peber, nelliker, laurbærblade, korianderfrø, muskat chili, ingefær og gurkemeje. Ofte er tandoori krydderiet farvet rødt, originalt med pulveriseret sandeltræ. Vi laver her en tandoori sauce, som kyllingestykkerne bliver marineret i. Derefter bliver kyllingelårene stegt og til sidst grillet, så de får lidt letsvedne kanter, så det ser ud som om, du har brugt den originale trækulsfyrede Tandoori ovn.
Ingredienser
Tandoori kylling
4
Hele kyllingelår (ca. 800 g)
|
|
---|---|
2½ dl
Yoghurt 10%
|
|
1 spsk
Tørret tandoorikrydderi
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Mangosalat
1
Mangofrugt i tern (ca. 250 g)
|
|
---|---|
½
Ananas i små tern (ca. 250 g)
|
|
1
Grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tilbehør
3 dl
Basmatiris - koges
|
---|
Sådan gør du
Tandoori kylling
Mangosalat
Kyllingen kan marinere et par timer, eller natten over i køleskabet. Mangoslaten er ret stærk (naturligvis afhængig af den chili du bruger). Hvis du vil lave en salat, som ikke er alt for stærk, skal du fjerne frøene og de hvide indvendige vægge på chilien, hvor det meste af chiliens styrke sidder. Du kan også skifte chilien ud med en halv finthakket rød peberfrugt.
Har du en rest mangosalat og ris tilbage, kan det hurtigt blandes til en dejlig salat til madpakken.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10025 kJ / 2396 kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 19,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 49,1 % | 14,3 g |
Fedt: | 31,2 % | 4,2 g |
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
