Tandoori kylling med mangosalat

Tandoori kylling med mangosalat

55 min Hovedret
Tandoori kylling er en spændende indisk inspireret ret med kylling og ris og det karaterisktiske tandoori krydderi. Tandoori krydderiet er et blandingskrydderi af bl.a. spidskommen, kardemomme, peber, nelliker, laurbærblade, korianderfrø, muskat chili, ingefær og gurkemeje. Ofte er tandoori krydderiet farvet rødt, originalt med pulveriseret sandeltræ. Vi laver her en tandoori sauce, som kyllingestykkerne bliver marineret i. Derefter bliver kyllingelårene stegt og tilsidst grillet, så de får lidt letsvedne kanter, så det ser ud som om, du har brugt den originale trækulsfyrede Tandoori ovn.
Mere inspiration

Er I til ekstra dyppelse til Tandoori kyllingen, smager det skønt med en raita.

Raita
15 min
Raita
(8)
Velbekomme!
Tips

Kyllingen kan marinere et par timer, eller natten over i køleskabet. Mangoslaten er ret stærk (naturligvis afhængig af den chili du bruger). Hvis du vil lave en salat, som ikke er alt for stærk, skal du fjerne frøene og de hvide indvendige vægge på chilien, hvor det meste af chiliens styrke sidder. Du kan også skifte chilien ud med en halv finthakket rød peberfrugt.

Nem mad til i morgen

Har du en rest mangosalat og ris tilbage, kan det hurtigt blandes til en dejlig salat til madpakken.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9403 kJ / 2247 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 21,7 % 7,4 g
Kulhydrat: 52,1 % 17,7 g
Fedt: 26,2 % 4,1 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser