Tandoori kylling med mangosalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

60+ min

Spændende indisk inspireret variation af en klassisk ret med kylling og ris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mangosalat

  • 1 mangofrugt i tern (ca. 250 g)
  • ¾ ananas i små tern (ca. 250 g)
  • 1 grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk friskpresset limesaft

Hertil

  • 320 g basmatiris - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og fjern eventuelle fjerrester. Del kyllingelårene i over og underlår. Lav 3-4 ridser med en skarp kniv på både yder- og inderside. Bland tandooripasta med yoghurt, cayennepeber og salt i en skål. Massér marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Lad dem marinere tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Fordel kyllingestykkerne i et ovnfast fad og steg dem midt i ovnen. Kyllingestykkerne må gerne få letsvedne kanter, så det ser ud som om, man har brugt en trækulsfyret Tandoori-ovn.

Mangosalat

Bland imens mango og de øvrige ingredienser godt sammen. Smag til. Server kyllingen sammen med mangosalat og varme nykogte ris.

Stegetid

Ca ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Kyllingen må gerne marinere natten over. Du kan evt. bruge et par plasthandsker når du skal masssere kyllingen med marinaden. Har du en rest mangosalat og ris tilbage, kan det hurtigt blandes til en dejlig salat til madpakken.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag