Tortillas med quick pulled chicken og mangosalsa

Tortillas med quick pulled chicken og mangosalsa

30 min
Tortillas med quick pulled kylling i en lidt hot krydret hjemmelavet sauce. De hotte tortillas får godt modspil fra en smuk salsa med sødme fra mango og fra frisk, kølende fraiche. Pulled chicken tortillas er super lækkert og et godt bud, når den står på mexicansk inspireret aftensmad.

Sådan gør du

Quick pulled chicken
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side og steg det derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Tag kødet op og riv det fra hinanden med 2 gafler.
  • Kom de hakkede tomater i panden sammen med chili, limeskal, paprika og salt. Bring tomatblandingen i kog og kom kyllingekødet i.
  • Tag panden af varmen, tilsæt cremefraiche og vend godt rundt. Smag til.
Mangosalsa
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag salsaen til.
Ved serveringen
  • Lun de 8 tortillas efter anvisningen på emballagen og server dem som "brød" sammen med quick pulled chicken, mangosalsa og iskold cremefraiche, så man selv kan rulle sine tortillas.
Tips

I bund og grund kan man jo fylde alt i tortillas - så har du kød og/eller grøntsager og en god dressing/sauce er du i gang. Forbered evt. din yndlingssauce så den er klar til ugens madudfordringer - så har du lidt at starte på.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9739 kJ / 2328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

453 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 26,8 % 7,1 g
Kulhydrat: 42 % 11,2 g
Fedt: 31,2 % 3,8 g
Mere inspiration

Var det noget at prøve at bage tortillas selv?

Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Quick pulled chicken
Smør
15 g
Rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
3
Hakkede tomater med hvidløg (ca. 400 g)
1 dåse
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk
Røget paprika
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Creme fraiche
½ dl
Mangosalsa
Mangofrugt i små tern (ca. 250 g)
1
Agurk i små tern (ca. 250 g)
1
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Hakkede friske mynteblade
3 spsk
Friskpresset limesaft
1½ spsk
Groft salt
½ tsk
Fuldkornstortillaer, ca. 20 cm i diameter
8
Creme fraiche
2 dl
Pynt
Røde chilipebre og mynteblade