Tortillas med quick pulled chicken og mangosalsa

Tortillas med quick pulled chicken og mangosalsa

30 min
Tortillas med quick pulled kylling i en lidt hot krydret hjemmelavet sauce. De hotte tortillas får godt modspil fra en smuk salsa med sødme fra mango og fra frisk, kølende fraiche. Pulled chicken tortillas er super lækkert og et godt bud, når den står på mexicansk inspireret aftensmad.
https://www.arla.dk/opskrifter/tortillas-med-quick-pulled-chicken-og-mangosalsa/

Sådan gør du

Quick pulled chicken
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingekødet ca. 1 min. på hver side og steg det derefter ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til.
  • Tag kødet op og riv det fra hinanden med 2 gafler.
  • Kom de hakkede tomater i panden sammen med chili, limeskal, paprika og salt. Bring tomatblandingen i kog og kom kyllingekødet i.
  • Tag panden af varmen, tilsæt cremefraiche og vend godt rundt. Smag til.
Mangosalsa
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag salsaen til.
Ved serveringen
  • Lun de 8 tortillas efter anvisningen på emballagen og server dem som "brød" sammen med quick pulled chicken, mangosalsa og iskold cremefraiche, så man selv kan rulle sine tortillas.

I bund og grund kan man jo fylde alt i tortillas - så har du kød og/eller grøntsager og en god dressing/sauce er du i gang. Forbered evt. din yndlingssauce så den er klar til ugens madudfordringer - så har du lidt at starte på.

Energiindhold for hele retten:

9511 kJ / 2273 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27,2 % 7,1 g
Kulhydrat: 40,4 % 10,5 g
Fedt: 32,4 % 3,9 g
Mere inspiration

Var det noget at prøve at bage tortillas selv?

Relateret video
Hvordan skærer man en mango?

Ingredienser

Quick pulled chicken
15 g Smør
3 Rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
1 dåse Hakkede tomater med hvidløg
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk Røget paprika
1 tsk Groft salt
½ dl Creme fraiche
Mangosalsa
1 Mangofrugt i små tern (ca. 250 g)
1 Agurk i små tern (ca. 250 g)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
3 spsk Hakkede mynteblade
1½ spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
8 Mellem fuldkornstortillaer
2 dl Creme fraiche
Pynt
Røde chilipebre og mynteblade