Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

45 min
Kylling og karry er altid en klassiker!

Sådan gør du

  • Læg kyllingefileterne i en sauterpande med bouillon og lad dem simre under låg i ca. 12 min. Drys fileterne med salt og peber og hold dem varme.
Karrydressing
  • Lad fedtstoffet blive varmt i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Svits rødløg og hvidløg i ca. 3 min. Hæld løgene over i en skål og rør kvark i. Tilsæt citronsaft, sirup, ingefær, salt og peber. Smag til.
  • Skyl og slyng salatbladene og skær mango og agurk i tynde skiver. Skær kyllingekødet i skiver og anret med salat, mango, agurk og karrydressing. Server med lune pitabrød.
Tip
  • Kom lidt vand i karrydressingen, hvis du synes den er for tyk.
Energiindhold for hele retten:

8905 kJ / 2128 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 35,4 % 7,1 g
Kulhydrat: 50,4 % 10,1 g
Fedt: 14,2 % 1,3 g
Mere inspiration

Denne skønne hønsesalat vil også være fantastisk i pitabrød.

Hønsesalat
45 min
Hønsesalat
(14)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
½ liter Hønsebouillon
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Karrydressing
15 g Smør
1 spsk Karry
1 Rødløg i ringe (ca. 75 g)
1 Lille fintsnittet fed hvidløg
250 g Kvark
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Sirup eller honning
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Hoved salat, fx lolo bianco
1 Moden mangofrugt (ca. 400 g)
1 Agurk (ca. 350 g)
Tilbehør
6 Lune fuldkornspitabrød