Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

45 min
Kylling og karry er altid en klassiker!

Sådan gør du

  • Læg kyllingefileterne i en sauterpande med bouillon og lad dem simre under låg i ca. 12 min. Drys fileterne med salt og peber og hold dem varme.
Karrydressing
  • Lad fedtstoffet blive varmt i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Svits rødløg og hvidløg i ca. 3 min. Hæld løgene over i en skål og rør kvark i. Tilsæt citronsaft, sirup, ingefær, salt og peber. Smag til.
  • Skyl og slyng salatbladene og skær mango og agurk i tynde skiver. Skær kyllingekødet i skiver og anret med salat, mango, agurk og karrydressing. Server med lune pitabrød.
Tip
  • Kom lidt vand i karrydressingen, hvis du synes den er for tyk.
Mere inspiration

Denne skønne hønsesalat vil også være fantastisk i pitabrød.

Hønsesalat
45 min
Hønsesalat
(11)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8905 kJ / 2128 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 35,4 % 7,1 g
Kulhydrat: 50,4 % 10,1 g
Fedt: 14,2 % 1,3 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Kyllingefileter (ca. 500 g)
4
Hønsebouillon
½ liter
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Karrydressing
Smør
15 g
Karry
1 spsk
Rødløg i ringe (ca. 75 g)
1
Lille fintsnittet fed hvidløg
1
250 g
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Sirup eller honning
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Hoved salat, fx lolo bianco
1
Moden mangofrugt (ca. 400 g)
1
Agurk (ca. 350 g)
1
Tilbehør
Lune fuldkornspitabrød
6