Kyllingesalat med mælkebøtte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 2 æggeblommer
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ¼ tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 agurk i mindre stykker (ca. 350 g)
  • 1 liter rensede mælkebøtteblade (ca. 35 g)
  • 1 liter renset hjertesalat (ca. 100 g)
  • 4 dl kamut - forkogte hvedekerner - koges
  • 4 stegte kyllingefileter i mindre stykker
  • 150 g hårdtristet landbrød i tern

Pynt

  • kronblade af mælkebøtte

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk æggeblommer, hvidløg, sennep, limesaft og salt godt sammen. Vend det i fløden og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Bland agurk, mælkebøtteblade og hjertesalat i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kamutkerner og kylling. Hæld dressingen over salaten og afslut med sprøde brødstykker og kronblade fra mælkebøtterne.

I stedet for mælkebøtteblade kan du bruge rucolasalatblade.

Tip

Rist brødet på brødrister eller under ovnens grill.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag