Kyllingesalat med mælkebøtte

Kyllingesalat med mælkebøtte

45 min
Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk æggeblommer, hvidløg, sennep, limesaft og salt godt sammen. Vend det i fløden og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
  • Bland agurk, mælkebøtteblade og hjertesalat i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kamutkerner og kylling. Hæld dressingen over salaten og afslut med sprøde brødstykker og kronblade fra mælkebøtterne.
  • I stedet for mælkebøtteblade kan du bruge rucolasalatblade.
Mere inspiration

Prøv en klassisk hjemmelavet kyllingesalat.

Kyllingesalat
25 min
Kyllingesalat
(1)
Velbekomme!
Tip

Rist brødet på brødrister eller under ovnens grill.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11917 kJ / 2848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

611 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,8 % 10,3 g
Kulhydrat: 49,6 % 17,8 g
Fedt: 21,6 % 3,6 g

Ingredienser

Dressing
Æggeblommer
2
Lille knust fed hvidløg
1
Dijonsennep
1½ tsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
¼ liter
Slanke agurker i mindre stykker (ca. 500 g)
2
Rensede mælkebøtteblade (ca. 35 g)
1 liter
Renset hjertesalat (ca. 100 g)
1 liter
Kamut - forkogte hvedekerner - koges
4 dl
Stegte kyllingefileter i mindre stykker
4
Hårdtristet landbrød i tern
150 g
Pynt
Kronblade af mælkebøtter