Kyllingesalat med mælkebøtte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1 agurk i mindre stykker (ca. 350 g)
  • 1 liter rensede mælkebøtteblade (ca. 35 g)
  • 1 liter renset hjertesalat (ca. 100 g)
  • 4 dl kamut - forkogte hvedekerner - koges
  • 4 stegte kyllingefileter i mindre stykker
  • 150 g hårdtristet landbrød i tern

Pynt

  • kronblade af mælkebøtte

Sådan gør du

Sådan gør du

Dressing

Pisk æggeblommer, hvidløg, sennep, limesaft og salt godt sammen. Vend det i fløden og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Bland agurk, mælkebøtteblade og hjertesalat i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kamutkerner og kylling. Hæld dressingen over salaten og afslut med sprøde brødstykker og kronblade fra mælkebøtterne.

I stedet for mælkebøtteblade kan du bruge rucolasalatblade.

Tip

Rist brødet på brødrister eller under ovnens grill.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: