Kyllingesalat med mælkebøtte

Kyllingesalat med mælkebøtte

45 min
Brug ukrudtet fra haven som grønt i en kyllingesalat med mælkebøtte. Det er både lækkert og sjovt.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk æggeblommer, hvidløg, sennep, limesaft og salt godt sammen. Vend det i fløden og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.
  • Bland agurk, mælkebøtteblade og hjertesalat i et stort fladt fad. Fordel herpå de afkølede kamutkerner og kylling. Hæld dressingen over salaten og afslut med sprøde brødstykker og kronblade fra mælkebøtterne.
  • I stedet for mælkebøtteblade kan du bruge rucolasalatblade.

Rist brødet på brødrister eller under ovnens grill.

Energiindhold for hele retten:

11917 kJ / 2848 kcal

Næringsindhold pr. 100g

611 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 28,8 % 10,3 g
Kulhydrat: 49,6 % 17,8 g
Fedt: 21,6 % 3,6 g
Mere inspiration

Prøv en klassisk hjemmelavet kyllingesalat.

Kyllingesalat
25 min
Kyllingesalat
(1)

Ingredienser

Dressing
2 Æggeblommer
1 Lille knust fed hvidløg
1½ tsk Dijonsennep
1 spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt
¼ liter Madlavningsfløde
2 Slanke agurker i mindre stykker (ca. 500 g)
1 liter Rensede mælkebøtteblade (ca. 35 g)
1 liter Renset hjertesalat (ca. 100 g)
4 dl Kamut - forkogte hvedekerner - koges
4 Stegte kyllingefileter i mindre stykker
150 g Hårdtristet landbrød i tern
Pynt
Kronblade af mælkebøtter