Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

1 time
Arbejdstid: 30 min
Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

Sprøde kyllingelår i ovn med cremede kartofler og grønkål fra panden. Særlig god hvis du har en rest kogte kartofler.

Ingredienser

4 Kyllingelår (ca. 800 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Kartoffel- og grønkålspande

600 g Skrællede kartofler
150 g Hakket grønkål
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
125 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Fintklippet purløg

Sådan gør du

  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og peber.
  • Steg kyllingelårene midt i ovnen ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kartoffel- og grønkålspande

  • Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre - gem ca. 2 dl kogevand. Hæld resten af vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en sauterpande sammen med grønkål, fløde og 1 dl kogevand. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt ost, salt og peber og kog i yderligere ca. 2 min. Tilsæt evt. lidt mere kogevand og smag til.
  • Drys retten med purløg og server sammen med kyllingelårene.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9567 kJ / 2287 kcal

Næringsindhold pr. 100g

663 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 19,8 % 7,7 g
Fedt: 57,9 % 10,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelar-i-ovn-med-cremede-gronkalskartofler/