Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

1 time
Sprøde kyllingelår i ovn med cremede kartofler og grønkål fra panden. Særlig god hvis du har en rest kogte kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelar-i-ovn-med-cremede-gronkalskartofler/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Ovnstegte kyllingelår
  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.
Kartoffel- og grønkålspande
  • Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre - gem ca. 2 dl kogevand. Hæld resten af vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en sauterpande sammen med grønkål, fløde og 1 dl kogevand. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt ost, salt og peber og kog i yderligere ca. 2 min. Tilsæt evt. lidt mere kogevand og smag til.
  • Drys retten med purløg og server sammen med kyllingelårene.
Energiindhold for hele retten:

9567 kJ / 2287 kcal

Næringsindhold pr. 100g

663 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 19,8 % 7,7 g
Fedt: 57,9 % 10,4 g
Mere inspiration

Dejlig nem og lækker aftensmad med kyllingelår.

Kyllingelår i ovn
55 min
Kyllingelår i ovn
(19)

Ingredienser

Ovnstegte kyllingelår
4 Kyllingelår (ca. 800 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kartoffel- og grønkålspande
600 g Skrællede kartofler
150 g Hakket grønkål
1½ dl Piskefløde
125 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Fint klippet purløg