Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

1 time
Sprøde kyllingelår i ovn med cremede kartofler og grønkål fra panden. Særlig god hvis du har en rest kogte kartofler.

Sådan gør du

Ovnstegte kyllingelår
  • Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.
Kartoffel- og grønkålspande
  • Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre - gem ca. 2 dl kogevand. Hæld resten af vandet fra og damp kartoflerne tørre.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en sauterpande sammen med grønkål, fløde og 1 dl kogevand. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt ost, salt og peber og kog i yderligere ca. 2 min. Tilsæt evt. lidt mere kogevand og smag til.
  • Drys retten med purløg og server sammen med kyllingelårene.
Stegetid
  • Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Dejlig nem og lækker aftensmad med kyllingelår.

Kyllingelår i ovn
55 min
Kyllingelår i ovn
(16)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9678 kJ / 2313 kcal

Næringsindhold pr. 100g

671 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 22 % 8,7 g
Kulhydrat: 19,6 % 7,7 g
Fedt: 58,4 % 10,6 g

Ingredienser

Ovnstegte kyllingelår
Kyllingelår (ca. 800 g)
4
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Kartoffel- og grønkålspande
Skrællede kartofler
600 g
Hakket grønkål
150 g
1½ dl
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
125 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Fint klippet purløg
½ dl