Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler
1 timer

Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

Sprøde kyllingelår i ovn med cremede kartofler og grønkål fra panden. Særlig god hvis du har en rest kogte kartofler. Garanteret en ny hverdagsfavorit.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingelår i ovn med cremede grønkålskartofler

Sprøde kyllingelår i ovn med cremede kartofler og grønkål fra panden. Særlig god hvis du har en rest kogte kartofler. Garanteret en ny hverdagsfavorit.

Antal portioner
  • 4 kyllingeoverlår (ca. 800 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffel- og grønkålspande

Fremgangsmåde:

Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.

Kartoffel- og grønkålspande

Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre - gem ca. 2 dl kogevand. Hæld resten af vandet fra og damp kartoflerne tørre. Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en sauterpande sammen med grønkål, flødefraiche og 1 dl kogevand. Bring det i kog og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt ost, salt og peber og kog i yderligere ca. 2 min. Tilsæt evt. lidt mere kogevand og smag til. Drys retten med purløg og server sammen med kyllingelårene.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,9 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 52 %
Print