Kyllingelår i fad

Kyllingelår i fad

60+ min
Kyllingelår i fad er en af de retter, der nemt kunne blive en ny, nem familiefavorit. Kyllingefadet skal ganske vist have noget tid i ovnen, men det nemt og hurtigt at tilberede. Og mens kyllingelår i fad og grøntsager er i ovnen, har du tid til at gøre andre ting...ryde op, dække bord og bare hygge.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelar-i-fad/

Sådan gør du

Bagetid for kyllingelår i fad:

Ca. 55 min. ved 200° - varmluft.

Bagetid for grøntsager:

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Kyllingelår i fad
  • Bland tomatsuppe, løg og persillestilke i et ovnfast fad (ca. 16 x 30 cm). Læg kyllingelårene oven på og drys med salt og peber.
  • Bag kyllingefadet øverst i ovnen.
Grøntsager
  • Bland kartofler, gulerødder og olie på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag grøntsagerne nederst i ovnen under kyllingefadet de sidste 45 min.
  • Pynt grøntsagerne med persille og server dem sammen med kyllingelår i fad.

I kan spise resten af suppen som en lille forret næste dag. Server fx med ærter og hvidløgscroutoner, eller med suppehorn og et drys gremolata (hakket persille vendt med hakket hvidløg og revet citronskal). Eller du kan bruge resten af suppen som pastasauce med ekstra grøntsager og evt. kød.

Energiindhold for hele retten:

7806 kJ / 1866 kcal

Næringsindhold pr. 100g

316 kJ / 75 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26,4 % 4,9 g
Kulhydrat: 43,7 % 8,1 g
Fedt: 29,9 % 2,5 g
Mere inspiration

Dejlig nem og lækker aftensmad med kyllingelår.

Kyllingelår i ovn
55 min
Kyllingelår i ovn
(19)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kyllingelår i fad
4 dl Tomatsuppe
5 Løg i både (ca. 400 g)
3 spsk finthakkede stilke fra bredbladet persille
4 Rensede kyllingeoverlår (ca. 800 g)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøntsager
750 g Skrubbede kartofler i stave
400 g Skrællede gulerødder i store stykker
1 tsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Pynt
Bredbladet persille