Blommegrød

Blommegrød

60+ min
Blød og lækker frugtgrød af friske blommer - herlig nem dessert, serveret med mælk og/eller fløde. Brug også blommegrøden som en skøn base for trifli - eller som et nemt mellemmåltid, serveret til yoghurt eller hytteost.

Sådan gør du

  • Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en gryde.
  • Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Rør en jævning af kartoffelmel og vand.
  • Tag gryden af varmen og fjern kanel- og vaniljestang.
  • Kom jævningen i på én gang - under omrøring. Rør grøden godt igennem og smag den til.
  • Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med sukker.

Blommegrøden kan serveres med creme fraice i stedet for mælk.

Energiindhold for hele retten:

5467 kJ / 1307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

317 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 9,8 % 1,8 g
Kulhydrat: 88 % 16,4 g
Fedt: 2,2 % 0,2 g
Mere inspiration

Har du masser af de skønne blommer - så prøv at lave en blommechutney.

Blommechutney
1 time
Blommechutney
(49)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

½ kg Stenfri blommer i mindre stykker
2 dl Vand
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 Kanelstang
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 spsk Kartoffelmel
1½ spsk Vand
1 spsk Rørsukker
Tilbehør
8 dl Mælk (eller en blanding af mælk og fløde)
4 spsk Rørsukker