Blommegrød
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Blød og lækker frugtgrød af friske blommer - herlig nem dessert, serveret med mælk og/eller fløde. Brug også blommegrøden som en skøn base for trifli - eller som et nemt mellemmåltid, serveret til yoghurt eller hytteost.
Ingredienser
½ kg
Stenfri blommer i mindre stykker
|
|
---|---|
2 dl
Vand
|
|
125 g
Rørsukker (ca. 1½ dl)
|
|
1
Kanelstang
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
1 spsk
Kartoffelmel
|
|
1½ spsk
Vand
|
|
1 spsk
Rørsukker
|
Tilbehør
8 dl
Mælk (eller en blanding af mælk og fløde)
|
|
---|---|
4 spsk
Rørsukker
|
Sådan gør du
Blommegrøden kan serveres med creme fraice i stedet for mælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5467 kJ / 1307 kcal
Næringsindhold pr. 100g
317 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 9,8 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 88 % | 16,4 g |
Fedt: | 2,2 % | 0,2 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.