Blommegrød

Blommegrød

60+ min
Kølig, lækker grød af friske blommer - velegnet som dessert eller på en varm sommerdag.

Sådan gør du

  • Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af varmen og fjern kanel- og vaniljestang. Kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må blommegrøden ikke koge. Rør grøden godt igennem og smag den til. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med sukker.
Tip
  • Blommegrøden kan serveres med cremefraice i stedet for mælk.
Mere inspiration

Har du masser af de skønne blommer - så prøv at lave en blommechutney.

Blommechutney
1 time
Blommechutney
(48)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5467 kJ / 1307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

317 kJ / 76 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 9,8 % 1,8 g
Kulhydrat: 88 % 16,4 g
Fedt: 2,2 % 0,2 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Blå blommer i mindre stykker
½ kg
Vand
2 dl
Rørsukker (ca. 1½ dl)
125 g
Kanelstang
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
½
Kartoffelmel
1 spsk
Vand
1½ spsk
Rørsukker
1 spsk
Tilbehør
Mælk
8 dl
Rørsukker
4 spsk