Blommegrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

60+ min

Kølig, lækker grød af friske blommer - velegnet som dessert eller på en varm sommerdag.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg blå blommer i mindre stykker
  • 2 dl vand
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • ½ vaniljestang - kornene herfra
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1½ spsk vand
  • 1 spsk rørsukker

Tilbehør

  • 8 dl mælk fx minimælk
  • 4 spsk rørsukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom blommer, vand, sukker, kanel, vaniljekorn og -stang i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under låg og kog grøden ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af varmen og fjern kanel- og vaniljestang. Kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må blommegrøden ikke koge. Rør grøden godt igennem og smag den til. Hæld grøden i en skål, drys med sukker og stil den derefter tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server den iskolde blommegrød med mælk og drys med sukker.

Tip

I stedet for mælk kan man anvende cremefraiche.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 87 %
  • Fedt: 4 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: