Syltede blommer

45 min
Syltede blommer

Syltede blommer er nemme og hurtige at lave - og du vil ikke fortryde andet, end at du måske har lavet for lille en portion. Syltede blommer er lækkert tilbehør til såvel en ostemad som til is, i kager og desserter. De syltede blommer kan holde sig ca. 2 uger i køleskabet.

Ingredienser

Syltede blommer

4 spsk Sukker
4 spsk Vand
¼ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
4 Røde modne blommer i både

Sådan gør du

Syltede blommer

  • Bring sukker, vand, vaniljestang og -korn i kog i en gryde og kog det til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt blommerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til blommerne begynder at falde fra hinanden.
  • Hæld blommerne i en sigte (over en skål) og kom lagen tilbage i gryden.
  • Kog lagen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - eller til der er ca. ½ dl blommesirup tilbage.
  • Hæld siruppen over blommerne og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time eller til de er kolde - gerne til næste dag.

De syltede blommer kan holde sig tildækkede i køleskabet i ca. 14 dage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1177 kJ / 281 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,4 % 0,3 g
Kulhydrat: 98,6 % 22,1 g
Fedt: 0 %
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-blommer/