De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter. Her en nem opskrift på relish af blommer, som er fantastisk som topping på ostemaden - eller som tilbehør på ostebordet. Blomme/løg kompotten er smagt til med sukker, balsamico og stjerneanis.
Sådan gør du
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande.
Lad sukkeret smelte uden omrøring, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til det er gyldent - rør i sukkeret, når det meste er smeltet og gyldent.
Tilsæt blommer og løg og vend dem rundt i sukkeret.
Kom eddike, stjerneanis og salt i panden og kog blommerelishen ved svag varme og under låg i ca. ½ time, Rør af og til, især i starten, til sukkeret er smeltet igen.
Tag låget af panden og kog relishen ved kraftig varme i 2-3 min. eller til relishen tykner. Test efter ca. 1 min, hvor stiv relishen er som kold.
Server den kolde blommerelish sammen med brød og ost.
Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.
Energiindhold for hele retten:
14539 kJ / 3475 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1017 kJ / 243 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
2,6 g
Protein:
9,7 %
5,8 g
Kulhydrat:
40,1 %
24 g
Fedt:
50,2 %
13,8 g
Du har måske også lyst til at lave en mere krydret udgave - blommechutney?