Blommerelish til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 400 g blommer i tern
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 stjerneanis
  • ¼ tsk groft salt

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til det er gyldent – rør i sukkeret, når det meste er smeltet og gyldent. Tilsæt blommer og løg og vend dem rundt i sukkeret. Kom eddike, stjerneanis og salt i panden og kog blommerelishen ved svag varme og under låg i ca. ½ time – rør af og til, især i starten, til sukkeret er smeltet igen. Tag låget af panden og kog relishen ved kraftig varme i 2-3 min. eller til relishen tykner – test efter ca. 1 min, hvor stiv relishen er som kold.

Server den kolde blommerelish sammen med brød og ost.

Tip

Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: