Blommerelish til ost
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter. Her en nem opskrift på relish af blommer, som er fantastisk som topping på ostemaden - eller som tilbehør på ostebordet. Blomme/løg kompotten er smagt til med sukker, balsamico og stjerneanis.
Ingredienser
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
400 g
Blommer i tern
|
|
1
Grofthakket løg
|
|
3 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
2
Stjerneanis
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Hertil
400 g
Ciabattabrød
|
|
---|---|
400 g
Ost, fx blåskimmelost og brie
|
Sådan gør du
Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14539 kJ / 3475 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1017 kJ / 243 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 9,7 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 40,1 % | 24 g |
Fedt: | 50,2 % | 13,8 g |