Blommerelish til ost

Blommerelish til ost

60+ min
De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter.

Sådan gør du

  • Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande.
  • Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til det er gyldent – rør i sukkeret, når det meste er smeltet og gyldent.
  • Tilsæt blommer og løg og vend dem rundt i sukkeret.
  • Kom eddike, stjerneanis og salt i panden og kog blommerelishen ved svag varme og under låg i ca. ½ time – rør af og til, især i starten, til sukkeret er smeltet igen.
  • Tag låget af panden og kog relishen ved kraftig varme i 2-3 min. eller til relishen tykner.
  • Test efter ca. 1 min, hvor stiv relishen er som kold.
  • Server den kolde blommerelish sammen med brød og ost.

Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.

Energiindhold for hele retten:

14539 kJ / 3475 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1017 kJ / 243 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 9,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 40,1 % 24 g
Fedt: 50,2 % 13,8 g

Ingredienser

100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
400 g Blommer i tern
1 Grofthakket zittauerløg
3 spsk Hvid balsamicoeddike
2 Stjerneanis
¼ tsk Groft salt
Hertil
400 g Ciabattabrød
400 g Ost, fx blåskimmelost og
Brie
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk