Blommerelish til ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 400 g blommer i tern
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 2 stjerneanis
  • ¼ tsk groft salt

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring – først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til det er gyldent – rør i sukkeret, når det meste er smeltet og gyldent. Tilsæt blommer og løg og vend dem rundt i sukkeret. Kom eddike, stjerneanis og salt i panden og kog blommerelishen ved svag varme og under låg i ca. ½ time – rør af og til, især i starten, til sukkeret er smeltet igen. Tag låget af panden og kog relishen ved kraftig varme i 2-3 min. eller til relishen tykner – test efter ca. 1 min, hvor stiv relishen er som kold.

Server den kolde blommerelish sammen med brød og ost.

Tip

Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: