Buffetspyd

1 time
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Buffetspyd

Grillspyd er perfekte til dem, der ikke kan bestemme sig. Med både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet, bacon. blommer og rødløg på spydene er der noget for enhver smag. Grillspydene pensles med kryddersmør (teriyaki, citron, koriander og basilikum) og drysses med rasp, så spyddene får smag og endnu mere tekstur. Lækre grillspyd til buffetbordet.

Ingredienser

Grillspyd

24 Tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
400 g Kyllingefilet (3-4 stk.)
1 Svinemørbrad
400 g Oksemørbrad
500 g Optøede frosne lammemørbrader (8-12 stk.)
900 g Faste røde eller blå blommer (12-24 stk.)
24 Tynde skiver bacon (ca. 375 g)
4 Rødløg i tykke både

Kryddersmør

250 g Smør
½ dl Teriyakisauce
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Tørret basilikum
2 tsk Stødt koriander
1 tsk Fint salt
3 spsk Rasp

Tilbehør

600 g Grøn salat
600 g Flutes

Sådan gør du

Grillspyd

  • Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time.
  • Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder. Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm).
  • Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker.
  • Del baconskiverne midt over. Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme.
  • Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).
  • Tag spyddene op af vandet og tør dem.
  • Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spyddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg. Stil spyddene tildækket i køleskabet.

Kryddersmør

  • Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne.
  • Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over. Læg halvdelen af spyddene på risten.
  • Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spyddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider.
  • Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spyddene i ca. 5 min. Vend spyddene og grill dem færdige.
  • Dup resten af spyddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Genvej

Grill

  • Ca. 9 min.

Hvis buffetspyddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrad med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).

Spyddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

30693 kJ / 7336 kcal

Næringsindhold pr. 100g

640 kJ / 153 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 25,7 % 9,7 g
Kulhydrat: 26,2 % 9,9 g
Fedt: 48,1 % 8,3 g
Relateret video Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

https://www.arla.dk/opskrifter/buffetspyd/