Buffetspyd

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Buffetspyd er perfekte til dem, der ikke kan bestemme sig. Med både svinemørbrad, lammemørbrad, kyllingefilet og bacon på spydene er der noget for enhver smag!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Buffet til 12

Antal portioner

  • 24 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 400 g kyllingefilet (3-4 stk.)
  • 1 svinemørbrad
  • 400 g oksemørbrad
  • 500 g optøede frosne lammemørbrader (8-12 stk.)
  • 900 g faste røde eller blå blommer (12-24 stk.)
  • 24 tynde skiver bacon (ca. 225 g)
  • 4 rødløg i tykke både

Kryddersmør

  • 250 g smør
  • ½ dl teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk tørret basilikum
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk fint salt
  • 3 spsk rasp

Tilbehør

  • 600 g grøn salat
  • 600 g flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg spyddene i koldt vand i ca. ½ time. Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder. Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm). Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker. Del baconskiverne midt over. Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme. Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt). Tag spyddene op af vandet og tør dem. Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spyddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg. Stil spyddene tildækket i køleskabet.

Kryddersmør

Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne. Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over. Læg halvdelen af spyddene på risten. Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spyddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider. Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spyddene i ca. 5 min. Vend spyddene og grill dem færdige. Dup resten af spyddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.

Genvej

Spyddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.

Tip

Hvis buffetspyddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).

Grill

Ca. 9 min.

Frysetip

Kan fryses uden kryddersmør og rasp, se tip

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 29550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Fyldig rødvin fx en valpolicella ripasso Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til buffet

Andre gode forslag