Perlebygsalat med blommer og ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

En fin mættende salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.

Ingredienser

Antal portioner

  • ¼ liter æblemost
  • 100 g perlebyg - polerede bygkerner (ca. 2¼ dl)
  • 50 g Riberhus® ML 16 (30+) i små bjælker
  • 2 røde blommer i små tern
  • 1 grøn peberfrugt i små tern
  • 25 g grofthakkede, ristede mandler
  • ¼ tsk garam masala
  • ½ tsk meget finthakkede friske rosmarinblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.

Bland den afkølede perlebyg med ost, blommer, peberfrugt, mandler, garam masala og rosmarin. Smag til. Kom salaten i en lille boks med låg. Husk en lille gaffel og en serviet.

Tips

Perlebyg kan fås med forskellige kogetider afhængig af hvor forarbejdede de er - tjek derfor altid kogetiden på embellagen.

Salaten smager også dejligt uden peberfrugt og garam masala.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: