Perlebygsalat med blommer og ost

45 min
Perlebygsalat med blommer og ost

En dejlig og fyldig salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.

Ingredienser

3 dl Æblemost
2 dl Vand
250 g Perlebyg - polerede bygkerner (ca. 2¼ dl)
150 g Cheddar og/eller gul ost i tern
4 Røde blommer i små tern (ca. 200 g)
2 Grønne peberfrugter i små tern
75 g Grofthakkede, ristede mandler
1 tsk Garam masala
2 tsk Meget finthakket frisk rosmarin
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Bring æblemosten og vand i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.
  • Bland den afkølede perlebyg med ost, blommer, peberfrugt, mandler, garam masala, rosmarin og salt. Smag til.
  • Server salaten, evt. i glas med låg - så er den nem at tage med.

Perlebyg kan fås med forskellige kogetider afhængig af hvor forarbejdede de er - tjek derfor altid kogetiden på emballagen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8649 kJ / 2067 kcal

Næringsindhold pr. 100g

583 kJ / 139 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 15,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,3 % 16,2 g
Fedt: 37,1 % 5,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/perlebygsalat-med-blommer-og-ost-/