Perlebygsalat med blommer og ost

Perlebygsalat med blommer og ost

45 min
En dejlig og fyldig salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.

Sådan gør du

  • Bring æblemosten og vand i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.
  • Bland den afkølede perlebyg med ost, blommer, peberfrugt, mandler, garam masala, rosmarin og salt. Smag til.
  • Server salaten, evt. i glas med låg - så er den nem at tage med.

Perlebyg kan fås med forskellige kogetider afhængig af hvor forarbejdede de er - tjek derfor altid kogetiden på emballagen.

Energiindhold for hele retten:

8674 kJ / 2073 kcal

Næringsindhold pr. 100g

584 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 15,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,3 % 16,3 g
Fedt: 37,1 % 5,9 g

Ingredienser

3 dl Æblemost
2 dl Vand
250 g Perlebyg - polerede bygkerner (ca. 2¼ dl)
150 g Cheddar og/eller gul ost i tern
4 Røde blommer i små tern (ca. 200 g)
2 Grønne peberfrugter i små tern
75 g Grofthakkede, ristede mandler
1 tsk Garam masala
2 tsk Meget finthakket frisk rosmarin
1 tsk Groft salt