Perlebygsalat med blommer og ost
45 min

Perlebygsalat med blommer og ost

En fin mættende salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Perlebygsalat med blommer og ost

En fin mættende salat med bid fra perlebyg og mandler. Fuld af smag fra ost, blommer, mandler og krydderier.

Antal portioner
  • ¼ liter æblemost
  • 100 g perlebyg - polerede bygkerner (ca. 2¼ dl)

Fremgangsmåde:

Bring æblemosten i kog i en tykbundet gryde og tilsæt perlebyg. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.

Bland den afkølede perlebyg med ost, blommer, peberfrugt, mandler, garam masala og rosmarin. Smag til. Kom salaten i en lille boks med låg. Husk en lille gaffel og en serviet.

Tips

Perlebyg kan fås med forskellige kogetider afhængig af hvor forarbejdede de er - tjek derfor altid kogetiden på embellagen.

Salaten smager også dejligt uden peberfrugt og garam masala.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 28 %
Print