Perlebyggrød med pærer og dadler
1 time
•
![Perlebyggrød med pærer og dadler](https://images.arla.com/recordid/3614057D-63E8-4E79-90C96D793AEF99D7/perlebyggrod-med-parer-og-dadler.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(0,1325,0,-1055))
En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.
Ingredienser
2 dl
Vand
|
|
---|---|
250 g
Perlebyg - polerede bygkerner (ca. 3¼ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
|
3
Skrællede pærer i tern
|
|
50 g
Udstenede dadler i strimler
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
1 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
Ferskenpuré
4
Halve ferskner fra dåse
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Sukker
|
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
Citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Ferskenpuré
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9066 kJ / 2167 kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 12,7 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 69,8 % | 15,3 g |
Fedt: | 17,5 % | 1,8 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/perlebyggrod-med-parer-og-dadler/](/opskrifter/perlebyggrod-med-parer-og-dadler/qrcode.png)