Perlebyggrød med pærer og dadler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

1 timer

En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • 250 g perlebyg - polerede bygkerner (ca. 3¼ dl)
  • 1 liter mælk
  • 3 skrællede pærer i tern
  • 50 g tørrede dadler i strimler
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • 1 tsk majsstivelse, fx maizena

Ferskenpuré

  • 4 halve ferskner fra dåse
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • frisk citronmelisseblad

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og perlebyg i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Rør af og til. Tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt. Kog grøden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Bland fraiche og majsstivelse og rør blandingen i grøden. Varm grøden igennem og smag til.

Ferskenpuré

Blend ferskner, citronsaft og sukker og server til den varme perlebyggrød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 19 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: