Perlebyggrød med pærer og dadler

Perlebyggrød med pærer og dadler

1 time
En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.

Sådan gør du

  • Bring vand og perlebyg i kog i en tykbundet gryde og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Rør af og til. Tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt. Kog grøden ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Bland fraiche og majsstivelse og rør blandingen i grøden. Varm grøden igennem og smag til.
Ferskenpuré
  • Blend ferskner, citronsaft og sukker og server til den varme perlebyggrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9086 kJ / 2172 kcal

Næringsindhold pr. 100g

373 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 12,7 % 2,8 g
Kulhydrat: 69,9 % 15,3 g
Fedt: 17,4 % 1,8 g

Ingredienser

Vand
2 dl
Perlebyg - polerede bygkerner (ca. 3¼ dl)
250 g
Mælk
1 liter
Skrællede pærer i tern
3
Tørrede dadler i strimler
50 g
Groft salt
¾ tsk
Creme fraiche
2 dl
Majsstivelse, fx maizena
1 tsk
Ferskenpuré
Halve ferskner fra dåse
4
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Sukker
1 tsk
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friske citronmelisseblade