Perlebyggrød med pærer og dadler
1 time
•
&format=webp)
En lækker opskrift på grød med perlebyg. Har du en rest grød tilovers, kan du bruge den til klatkager eller i en gærdej.
Ingredienser
2 dl
Vand
|
|
---|---|
250 g
Perlebyg - polerede bygkerner (ca. 3¼ dl)
|
|
1 liter
Mælk
|
|
3
Skrællede pærer i tern
|
|
50 g
Udstenede dadler i strimler
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 dl
Creme fraiche
|
|
1 tsk
Majsstivelse, fx maizena
|
Ferskenpuré
4
Halve ferskner fra dåse
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Sukker
|
Pynt
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
Citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Ferskenpuré
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9065 kJ / 2167 kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 12,8 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 69,8 % | 15,3 g |
Fedt: | 17,4 % | 1,8 g |
