Blommetærte
60+ min

Blommetærte

Blommetærte med ekstra mandel til at fremhæve marcipanen. Gode blommer og sprød butterdej - det er godt.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blommetærte

Blommetærte med ekstra mandel til at fremhæve marcipanen. Gode blommer og sprød butterdej - det er godt.

Antal portioner
  • 5 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 dl blommemarmelade
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 350 g blommer i halve og kvarte
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g halverede, smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt. Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til. Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min. Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg blommerne herpå. Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker. Drys med mandler og bag blommetærten midt i ovnen.

Server den lune blommetærte sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan