Blommetærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Blommetærte med ekstra mandel til at fremhæve marcipanen. Gode blommer og sprød butterdej - det er godt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 dl blommemarmelade
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 350 g blommer i halve og kvarte
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g halverede, smuttede mandler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt. Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til. Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min. Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg blommerne herpå. Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker. Drys med mandler og bag blommetærten midt i ovnen.

Server den lune blommetærte sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan

Andre gode forslag