Blommetærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Blommetærte med ekstra mandel til at fremhæve marcipanen. Gode blommer og sprød butterdej - det er godt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 dl blommemarmelade
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 350 g blommer i halve og kvarte
  • 2 spsk rørsukker
  • 50 g halverede, smuttede mandler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt. Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til. Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min. Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg blommerne herpå. Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker. Drys med mandler og bag blommetærten midt i ovnen.

Server den lune blommetærte sammen med iskold fraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan