Blommetærte

Blommetærte

60+ min
Blommetærte - en rigtig dejlig sprød udgave. Denne blommetærte med mandler og marcipan smager skønt. Gode blommer og sprød butterdej - det er godt et godt match. Hjemmelavet blommetærte ses ikke så ofte - men denne her er virkelig nem og hurtig at lave, da du starter med en færdig butterdejsbund. Tærten kan laves med æbler i stedet for blommer.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200°.

Blommetærte
  • Læg de 5 plader butterdej ovenpå hinanden og rul dem ud til en firkantet plade (ca. 35 x 35 cm). Skær en strimmel af dejen, ca. 2 cm bred, hele vejen rundt.
  • Pensl den afskårne strimmel med vand og vip den op på dejpladen - kanterne skal flugte. Pas hjørnerne til.
  • Flyt dejen over på en plade med bagepapir og stil den tildækket i køleskabet i mindst 10 min.
  • Smør blommemarmelade på bunden. Riv marcipanen groft over marmeladen og læg blommerne herpå.
  • Pensl kanterne med vand og drys hele kagen med sukker.
  • Drys med mandler og bag blommetærten midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Server den lune blommetærte med iskold cremefraiche.
Variation

Blommerne kan erstattes af æbler, skåret i både. Vaniljeflødeis og/eller flødeskum smager også herligt til blommetærten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13013 kJ / 3110 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1006 kJ / 240 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 6,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 39,3 % 23,2 g
Fedt: 54,3 % 14,8 g
Mere inspiration

Søde, sprøde tærter med bær - er både en fryd for øjne og gane...

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)

Ingredienser

Blommetærte
Optøet, frossen butterdej
5 plader
Abrikosmarmelade
1 dl
Marcipan
100 g
Blommer i halve og kvarte
350 g
Rørsukker
2 spsk
Halverede, smuttede mandler
50 g
Creme fraiche
3 dl