Hytteost er meget alsidig, da det bruges både i det salte og søde køkken. Vi har udviklet en masse opskrifter med hytteost - og nogle af de mere klassiske opskrifter er tærte med hytteost, hytteostlasagne og boller. Hytteost har et højt proteinindhold og lavt fedtindhold - og det er en genial ingrediens i pastaretter, pandekager og dips og dressinger.
Hytteost er meget alsidig. Top pizzaen med hytteost, lav dips og dressinger eller brug det som fyld i pandekager, lasagne, salater og tærter. Den smager også godt sammen med noget sødt eller som fyld i fx kager og desserter.
Hvad er hytteost egentlig? Hytteost er fremstillet af skummetmælk, som opvarmes og syrnes og derefter tilsættes osteløbe (mælkesyrebakterie), så det danner små ostekorn. Ostekornene tilsættes derefter en blanding af salt og fløde.
Hytteosten har en mild syrlig flødesmag, og det kan både både spises neutral og smages til i mange forskellige smagsretninger. Hytteost har desuden et højt proteinindhold og et lavt fedtindhold - og er derfor perfekt i en sund og varieret kost.