Pizza med hytteost, parmaskinke og basilikum

Pizza med hytteost, parmaskinke og basilikum

30 min
Nem og lækker pizza med hytteost, squashstrimler, parmaskinke og basilikum - en lidt sundere pizza end den traditionelle af slagsen. Kan vi kalde den greenie? også selvom der er lidt parmaskinke på toppen.

Sådan gør du

Pizza
  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Læg pizzabunden på et stykke bagepapir og lad den hvile ca. 10 min. på køkkenbordet.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og forbag bunden midt i ovnen. Tag pizzabunden ud, lad den falde sammen - eller tryk den let.
  • Fordel ca. 100 g af hytteosten, purløg og rødløg herpå.
  • Bag pizzaen færdig, stadig midt i ovnen.
Squashsalat
  • Skræl squashen i lange tynde strimler med en kartoffelskræller. Hvis det inderste af squashen er svær at skrælle, kan du skære det i små tern.
  • Vend squash, citronsaft, salt og peber godt sammen. Lad squashsalaten dryppe af i en sigte.
  • Fordel squashsalat, parmaskinke, de sidste 150 g hytteost og friske basilikumblade på pizzaen og server straks.
Forbagning
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6193 kJ / 1480 kcal

Næringsindhold pr. 100g

610 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,8 % 8,9 g
Kulhydrat: 55,2 % 19,8 g
Fedt: 20 % 3,3 g

Ingredienser

Pizza
Pizzadej, evt. fuldkorn (ca. 300 g)
1
250 g
Fintklippet purløg
1 spsk
Rødløg i tynde både (ca. 75 g)
1
Squashsalat
Grøn squash (ca. 300 g)
1
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Parmaskinke i tynde skiver
70 g
Friske basilikum
Indkluderet i opskriften
Pizzadej
60+ min
Pizzadej
(469)