Grøntsagstærte

Grøntsagstærte

1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min
Grøntsagstærte med sprøde grønne grøntsager - både smuk og velsmagende! Denne grøntsagstærte består en en sprød tærtebund med fuldkornsmel og et lækkert fyld af salatost, æg og mælk. Den er smuk og nem at lave - både i en aflang tærteform som her, men også i en rund tærteform. Asparges og forårsløg er lækre grøntsager med masser af smag, men du kan variere denne grøntsagstærte i det uendelige - alt efter sæson.
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagstarte/

Sådan gør du

Tærtedej
  • Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen let med vand og tryk den smuldrede dej ud i en aflang tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm).
  • Tryk den godt op ad kanten, og forbag bunden midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Tærtefyld
  • Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel. Kom æg, mælk og peber heri og pisk blandingen let sammen.
  • Hæld blandingen på tærtebunden, og fordel asparges og forårsløg herpå - tryk dem let ned i æggemassen.
  • Bag tærten færdig midt i ovnen til den er gylden ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Erstat de spæde sommergrøntsager med fx broccoli, porrer og letkogte gulerødder. Lav tærten i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter) i stedet for en aflang.

Energiindhold for hele retten:

8741 kJ / 2089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

905 kJ / 216 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 13,6 % 7,2 g
Kulhydrat: 27,1 % 14,4 g
Fedt: 59,3 % 14,5 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Tærtedej
120 g Hvedemel (ca. 2 dl)
60 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Groft salt
100 g Koldt smør
2 spsk Vand
Tærtefyld
200 g Salatost i tern
2 Æg
1 dl Mælk
Friskkværnet peber
8 Rensede grønne asparges (ca. 100 g)
1½ bundt Rensede forårsløg (ca. 150 g)