Grøntsagstærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(21 vurderinger)

60+ min

Grøntsagstærte med sprøde grøntsager - både smuk og velsmagende!

Ingredienser

4 personer

Antal portioner

Tærtedej

  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand
  • 8 rensede grønne asparges (ca. 100 g)
  • 5 rensede forårsløg (ca. 150 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og tryk den smuldrede dej ud i en aflang tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk den godt op ad kanten, og forbag bunden midt i ovnen.

Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel. Kom æg, mælk og peber heri og pisk blandingen let sammen. Hæld blandingen på tærtebunden, og fordel asparges og forårsløg herpå - tryk dem let ned i æggemassen. Bag tærten færdig midt i ovnen til den er gylden.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Erstat de spæde sommergrøntsager med fx broccoli, porrer og letkogte gulerødder. Lav tærten i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter) i stedet for en aflang.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: