Grøntsagstærte
60+ min

Grøntsagstærte

Grøntsagstærte med sprøde grøntsager - både smuk og velsmagende!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagstærte

Grøntsagstærte med sprøde grøntsager - både smuk og velsmagende!

4 personer

Antal portioner

Tærtedej

  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand
  • 8 rensede grønne asparges (ca. 100 g)
  • 5 rensede forårsløg (ca. 150 g)

Fremgangsmåde:

Tærtedej

Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og tryk den smuldrede dej ud i en aflang tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk den godt op ad kanten, og forbag bunden midt i ovnen.

Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel. Kom æg, mælk og peber heri og pisk blandingen let sammen. Hæld blandingen på tærtebunden, og fordel asparges og forårsløg herpå - tryk dem let ned i æggemassen. Bag tærten færdig midt i ovnen til den er gylden.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Erstat de spæde sommergrøntsager med fx broccoli, porrer og letkogte gulerødder. Lav tærten i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter) i stedet for en aflang.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %
Print