Grøntsagstærte
&format=webp)
Grøntsagstærte med sprøde grønne grøntsager - både smuk og velsmagende! Denne grøntsagstærte består en en sprød tærtebund med fuldkornsmel og et lækkert fyld af salatost, æg og mælk. Den er smuk og nem at lave - både i en aflang tærteform som her, men også i en rund tærteform. Asparges og forårsløg er lækre grøntsager med masser af smag, men du kan variere denne grøntsagstærte i det uendelige - alt efter sæson.
Ingredienser
Tærtedej
120 g
Hvedemel (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
60 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Koldt smør
|
|
2 spsk
Vand
|
Tærtefyld
200 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
1 dl
Mælk
|
|
Friskkværnet peber
|
|
8
Rensede grønne asparges (ca. 100 g)
|
|
1½ bundt
Rensede forårsløg (ca. 150 g)
|
Sådan gør du
Tærtedej
Tærtefyld
Erstat de spæde sommergrøntsager med fx broccoli, porrer og letkogte gulerødder. Lav tærten i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter) i stedet for en aflang.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8740 kJ / 2089 kcal
Næringsindhold pr. 100g
905 kJ / 216 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 13,6 % | 7,2 g |
Kulhydrat: | 27,1 % | 14,4 g |
Fedt: | 59,3 % | 14,5 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.
