Grøntsagstærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

Grøntsagstærte med sprøde grøntsager - både smuk og velsmagende!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

4 personer

Antal portioner

Tærtedej

  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand
  • 8 rensede grønne asparges (ca. 100 g)
  • 5 rensede forårsløg (ca. 150 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og tryk den smuldrede dej ud i en aflang tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk den godt op ad kanten, og forbag bunden midt i ovnen.

Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel. Kom æg, mælk og peber heri og pisk blandingen let sammen. Hæld blandingen på tærtebunden, og fordel asparges og forårsløg herpå - tryk dem let ned i æggemassen. Bag tærten færdig midt i ovnen til den er gylden.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Erstat de spæde sommergrøntsager med fx broccoli, porrer og letkogte gulerødder.
Lav tærten i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter) i stedet for en aflang.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag