Grøntsagstærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

60+ min

Grøntsagstærte med sprøde grøntsager - både smuk og velsmagende!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

4 personer

Antal portioner

Tærtedej

  • 120 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • 2 spsk vand
  • 8 rensede grønne asparges (ca. 100 g)
  • 5 rensede forårsløg (ca. 150 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Bland mel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med vand og tryk den smuldrede dej ud i en aflang tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk den godt op ad kanten, og forbag bunden midt i ovnen.

Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel. Kom æg, mælk og peber heri og pisk blandingen let sammen. Hæld blandingen på tærtebunden, og fordel asparges og forårsløg herpå - tryk dem let ned i æggemassen. Bag tærten færdig midt i ovnen til den er gylden.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Erstat de spæde sommergrøntsager med fx broccoli, porrer og letkogte gulerødder.
Lav tærten i en rund tærteform (ca. 22 cm i diameter) i stedet for en aflang.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 57 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag