Bruschetta med hytteost og avocado

Bedømmelse

(34 vurderinger)

30 min

En let og lækker version af den klassiske italienske bruschetta, hvor hytteosten tilføjer friskhed.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 moden avocado (ca. 150 g)
  • 1 tomat (ca. 125 g)
  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • ½ tsk groft salt
  • 1 lille fed hvidløg
  • 4 skiver landbrød (ca. 200 g)
  • 25 g salat, fx ruccolasalat og rødbedeblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Flæk avocadoen og fjern sten og skind. Hak avocadokødet groft, fx med en kniv. Halver tomaten og fjern de våde kerner. Skær tomatkødet i tern. Bland hytteosten med hakket avocado, tomattern og salt. Rist brødskiverne. Flæk hvidløgsfedet og gnid det på de ristede brødskiver. Fordel først lidt salat på de lune brød, derefter hytteostblandingen og til sidst resten af salaten. Server straks.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 31 %

Kilde:

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

Hvidvin på chardonnay-druen, gerne europæisk Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til avocado