Bruschetta med avocado
30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Dejlig variation af den klassiske bruschetta med tomat. Her en nem opskrift, hvor du steger brødet på en pande og topper op med avocadocreme og tomatsalsa. Dejlig nem og enkel frokost, forret, snack eller tapas - alt efter, hvor mange du vil dele med.
Ingredienser
2 skiver
Brød
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1
Fed hvidløg
|
Avocadocreme
1
Moden avocado (ca. 150 g)
|
|
---|---|
200 g
Hytteost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Tomatsalsa
250 g
Cherrytomater, i kvarte
|
|
---|---|
1
Finthakket skalotteløg
|
|
1 håndfuld
Grofthakket frisk basilikum
|
|
½
Citron (usprøjtet), skal og saft heraf
|
|
1 tsk
Tørrede chiliflager
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Brug et flute i stedet for 2 skiver brød. Skær fluten i skiver, rist dem (evt. i ovnen) - og fordel avocadocreme og tomatsalsa herpå. Så har du snack til mange.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3387 kJ / 810 kcal
Næringsindhold pr. 100g
414 kJ / 99 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 18,8 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 27,3 % | 6,6 g |
Fedt: | 53,9 % | 6 g |
Relateret video
Sådan skærer du en avocado
Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.