Bruschetta med hytteost og avocado

Bruschetta med hytteost og avocado

30 min
Dejlig nem og enkel forret eller appetizer bestående af ristet brød med tomat, avocado og cremet avocado. En anderledes variant af den klassiske italienske bruschetta.

Sådan gør du

  • Del avocadoen på langs, fjern stenen og skrab "kødet" ud med en spiseske. Skær avocadokødet i tern. Halver tomaten og fjern de våde kerner. Skær tomatkødet i tern. Bland hytteosten med avocado- og tomattern og salt. Rist brødskiverne. Flæk hvidløgsfeddet og gnid det på de ristede brødskiver. Fordel først lidt salat på de lune brød, derefter hytteostblandingen og til sidst resten af salaten. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

3980 kJ / 951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

564 kJ / 135 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 19,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 47,7 % 15,8 g
Fedt: 32,9 % 5 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

1 Moden avocado (ca. 150 g)
1 Tomat (ca. 125 g)
200 g Hytteost
½ tsk Groft salt
1 Lille fed hvidløg
4 skiver Landbrød (ca. 200 g)
25 g Salat, fx rucolasalat og rødbedeblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk