Spinatboller

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
Spinatboller

Denne opskrift på spinatboller spiller bare - uanset om du vil bruge spinatbollerne som morgenboller, som tilbehør til din aftensmad eller som boller til madpakken. Boller med spinat er ikke bare skønne at skue, men de smager også godt, har en dejlig saftig krumme og en sprød overflade. Spis dine grove spinatboller med smør og en skive ost - det er bare lækkert.

Ingredienser

Spinatboller

4 dl Mælk
25 g Gær
100 g Frisk spinat
1 dl Vand
250 g Hytteost
2 tsk Groft salt
75 g Solsikkekerner (ca. 1½ dl)
100 g Fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
750 g Hvedemel

Pensling

1 Sammenpisket æg

Sådan gør du

Spinatboller

  • Lun mælken og kom den i en røreskål. Rør gæren ud heri.
  • Kom spinat og vand i en foodprocessor og kør i ca. 2 min.
  • Tilsæt spinaten sammen med de øvrige ingredienser - gem lidt hvedemel. Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.
  • Slå dejen igennem med en grydeske - stadig i skålen. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Dyp 2 spiseskeer i vand og form 24 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på 2 plader med bagepapir.
  • Pensl bollerne med æg og bag begge plader i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Har du ingen foodprocessor, kan du i stedet hakke spinaten, men bemærk at dejen så ikke bliver grøn. Vandet du ikke bruger i food processoren, skal stadig tilsættes til dejen. Du kan forme dejen til flutes og øge bagetiden med ca. 5 minutter.

Spinatbollerne kan fryses. Varm gerne bollerne i ovnen eller på en brødrister.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15892 kJ / 3798 kcal

Næringsindhold pr. 100g

853 kJ / 204 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 15,7 % 7,9 g
Kulhydrat: 68,1 % 34,2 g
Fedt: 16,2 % 3,7 g
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatboller/