Spinatboller
2 timer
•
Arbejdstid: 15 min
Fryseegnet
•
Denne opskrift på spinatboller spiller bare - uanset om du vil bruge spinatbollerne som morgenboller, som tilbehør til din aftensmad eller som boller til madpakken. Boller med spinat er ikke bare skønne at skue, men de smager også godt, har en dejlig saftig krumme og en sprød overflade. Spis dine grove spinatboller med smør og en skive ost - det er bare lækkert.
Ingredienser
Spinatboller
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
100 g
Frisk spinat
|
|
1 dl
Vand
|
|
250 g
Hytteost
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
75 g
Solsikkekerner (ca. 1½ dl)
|
|
100 g
Fuldkornshvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
750 g
Hvedemel
|
Pensling
1
Sammenpisket æg
|
---|
Sådan gør du
Spinatboller
Har du ingen foodprocessor, kan du i stedet hakke spinaten, men bemærk at dejen så ikke bliver grøn. Vandet du ikke bruger i food processoren, skal stadig tilsættes til dejen. Du kan forme dejen til flutes og øge bagetiden med ca. 5 minutter.
Spinatbollerne kan fryses. Varm gerne bollerne i ovnen eller på en brødrister.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15892 kJ / 3798 kcal
Næringsindhold pr. 100g
853 kJ / 204 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 15,7 % | 7,9 g |
Kulhydrat: | 68,1 % | 34,2 g |
Fedt: | 16,2 % | 3,7 g |